[]

motosikletten düşme anı

Bunu iki kere yaşadım, birinde çapraz bağım koptu diğerinde fibulam kırıldı.

Sebebi de düşerken ayağımı yere koymam, ikisi de yavaş hızlarda oldu. Dümdüz düşüp kaskımı çarpsam bir şey olmayacak. Kafam çarpmasın diye bacağım sakatlanıyor, eminim bir dahaki düşüşümde de böyle olacak.

Bacağımı açmamak için ne yapabilirim? Kendimi bilerek düşürmeyi mi denesem bilmiyorum. Hızlı giderken kayıp yine bacağımla düşmemeye çalışırsam bacağım kopacak bir gün.

 
ben olsam motosiklet kullanmayı bırakırdım bu kadar şeyden sonra.


  • reanarchy  (01.09.20 14:20:04) 
geçmiş olsun öncelikle. @reanarchy nin aksine motordan düştük diye motordan vazgeçmenizi istemem. Motor sürüş eğitimleri var. Düşme pozisyonları için de eğitim veriyorlar. bunun gibi daha bir çok hayat kurtaran bilgi ve aslında doğru bildiğimizi sandığımız yanlışları öğreneibliyorsun.


  • erty_ksk  (01.09.20 14:38:58) 
motor modeline ağırlığına göre eğer varsa içi dolu geniş koruma barı tak. motorla yatsan sürüklensen bile ayaklarının zarar görmesi azalır.

ikincisi bu kadar hasar olacak şey değil, acaba kemiklerin narin ya da kas yapın mı zayıf.

bilekli yüksek motorsiklet botu da hayat kurtarır ama öyle çakma modeller değil en aşağı bir ixs.

ixs ömrümde kullandığım en muhteşem markadır.

ixs.com
  • hem şişko hem deli  (01.09.20 15:44:20) 
Öncelikle iyi bir bot/çizme kullanın, anladığıma göre bahsettiğiniz kazalarda ayağınızda korumalı bir bot yoktu.


  • John Bloor  (01.09.20 17:10:18) 
1. çizmen ayağına büyük geliyor olabilir mi? (yok mu diye sormuyorum)
2. mutlaka sürüş eğitimi al. Belli ki tehlikeli bir şey var ve sık düşülüyor.

  • d e j i n  (01.09.20 21:49:27) 
Arkadaşlar eğitim ve ekipmanla ilgili çok önemli şeyler yazmışlar. Onlara +1

1- Ekipmanın tam olsun(Kask,eldiven,mont,bot,kot). Düşerken kask da olsa kafayı vurmak asla daha iyi değil. Çünkü kafanı zemine çarptığında daha yüksek bir hızla çarpacaksın. Sarsıntı bile büyük tehlikedir.

2- Tüm motorcular ilk başlarda düşer. Ama anladığım kadarıyla yakın zamanda ikinci düşüşün. Bunlar ne şekilde oldu? Yani önüne son anda araç çıktı ve hamle yaparken mi düştün? Yoksa ani fren yapıp mı? Yani ya kullanıcı olarak yaptığın hatalar var, ya da motorun lastikleri değişmeli. Maddi imkanın varsa abs'li bir motor al. Frenlerine ve lastiklerine baktırt.
  • the coon  (01.09.20 23:24:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.