[]

ilk muayene ve lpg ve ceza soruları

selam.

1: 2017 kasım'da sıfır aldığımız aracanın muayenesi normalde 3 yıl (dimi). biz alırken lpd de taktırdık. kia anlaşmalı bir yerde. velhasıl 3 sene dolmaya yaklaştığı için muayene bakıyordum ruhsatta muayene geçerlilik tarihinin 2 sene olduğunu gördüm. ne iş bu?

2: götürdük diyelim muayeneye. ne lazım. ne götürmek lazım belge vs. araç lpg'li çünkü. bakımlarını falan yaptırdık. ama tuvturk'ün sitesinde şöyle bir ibare var; "LPG/CNG tadilatı sonrası muayenelerde "Yakıt Sistemi Montaj Belgesi"
ile gelinmesi gerekmektedir." yani bunun gibi bir sürü enteresan şey var. tuvturk'ü aradım. ruhsatta lpg işli mi dedi. evet dedim. ekstra bisey getirmene gerek yok dedi. tecrübe eden oldu mu?

3: neleri kontrol edeyim gitmeden? ne olması gerek araçta.

4: araç engelli aracı. babamın üzerine. babam engelli ve muaeyene gidemez. nasıl olacak? ruhsat ve babamın kimliği yeterli mi? ne yapmak lazım.

tşk.

 
Lpg ruhsata işli ise birşeye gerek yok. Dışarıda bi yerde egsoz muayenesini yaptır. Tüvturkgen randevu alırken en son " aracı ruhsat sahibi dışında biri mi getirecek" diye orada kendi biligini girersin. ben aracı muayene götürürken hiç bişeyine bakmam. Sadece sinyal lambaları fren lambaları yanıyor mu diye bkarım.


  • 1917  (01.09.20 14:03:44) 
1-sıfır satılan araca bayi aracılığı ile lpg takıldığında araç üzerinde tadilat yapıldığı için 3 sene olan ilk muayene süresi 2 yıla düşüyor (tecrübe ile sabit)
2-ruhsatta lpg işli yazıyorsa ekstra bişey götürmüyorsun.
3-ilk yardım çantası, yangın tüpü, farlar/sinyaller yanıyor mu, silgeçler ve fıskiyeler çalışıyor mu, temel şeyler bunlar.
4-engelli aracını birinci derece yakın kullanabildiği için sen götürebilirsin. sadece ruhsat yeterli muayene için.

yukarıda yazmışlar, egzoz muayene süresi de geçerli olması gerekli.
  • lostys  (01.09.20 15:11:33) 
@lostys gayet güzel açıklamış. Bir iki tane ekstra ekleme düzeltme yapayım.

1 ve 2- Araca ilk kez lpg takıldığında, bir sürü belgeyle beraber tadilat muayenesi yapılır. Sizinki yapılmış. Araç daha önce tadilat muayenesine girdiği için, şu anda sadece genel muayene&muayene tekrarına randevu alacaksın. Sizin aracınızın 3 yıl olan ilk muayene tarihi, lpg takıldığı için 2 yıla düştü. Size söylemeleri lazımdı.

3- ilk yardım çantası ve yangın tüpü artık zorunlu değil. Yokluğu hafif kusurdur. Zaten bagajdaki çantada hepsi var. Senin kontrol edebileceğin şeyler farlar/sinyaller. Zaten yeni aracın ilk muayenede kaldığınu görmedim duymadım.

4- Babanın kimliği olmaz tabi. Götüren kişinin kimliği, ruhsat ve nakit para. Sizin muayene tarihi 1 yıl geçtiği için cezalı ödeme yapacaksınız. Ayda yüzde 5 oranla ödenir. Yani 12 ay geciktiyse yüzde 60 fazla. Sitede tarihleri doğru girerseniz gösterir zaten. Unutmayın nakit (cash) ödeme yapılacak. Kredi kartı yok.
  • the coon  (01.09.20 16:23:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.