[]

çok rahatsız eden boyun fıtığı

boyun fıtığım çok kötü durumda. ama geçen doktora gittim, 2 sene önceki mr'a baktı, sonra muayene etti, "iyi, hareketler açık, çökme olmamış, çökmemişsin, daha gensin zaten" (çökme ne demek onu bilmiyorum) vs. dedi, 1 aylık fizyoterapi yazdı (onun da pandemiden dolayı ne zaman başlayacağı belli değil), yolladı ama kötü hissediyorum kendimi. bazen başıma vuruyor. bazen gözüme vuruyor. hatta göz önünde siyah cisimler görmeye başlamıştım, o da bu sebepten olabilir. ama birkaç gündür azaldı cisim görme olayı.

bir göz doktoru demişti boyun fıtığından olabilir bu cisim görme olayı diye. fizik tedavi doktoruna da sordum "boyun fıtığı gözü etkiler mi" diye, 2 senelik mr'a bakarak cevap veriyor: "yani damarlara baskı yapmamış şanslısınız, sinirlere de bir baskı yapmamış. gözde cisim görmeye mi başladınız ki?" dedi, evet dedim, bir şey de demedi, garip.

bu konuyla ilgili tecrübesi olan var mı? ne yapmam lazım? eskiden egzersizlerle rahatlıyordum ama şimdi egzersizlerle de (eski doktorun verdiği egzersizler) rahatlayamıyorum. başka doktora da gitsem mi? hep böyle çekecek miyim?

ek soru: dün sıcak kompress denedim, iyi gelmedi, hatta daha kötü oldu gibi, neden anlamadım. bugün bir daha denesem mi? iyi gelmiyor mu yoksa?

 
Enteresan bir şey söyleyeyim, benzer durumda olduğum zaman annem ütüyü ısıtıp boyun bölgemde gezdiriyor. Bildiğin ütüler gibi yaparak fıtığın olduğu yerde uzun uzun dolaştırıyor ve inanılmaz iyi geliyor bana bu durum. Hatta bazen ağrım çok arttığında ütülenme vaktim gelmiş diye gülüşürüz aramızda. Bunu yapacak kimse yoksa sıcak su torbasını sıcak su doldurup bir tülbentle fıtığın olduğu yere bağlar ve egzersizleri öyle yaparım (ya da banyoda sıcak suyun altında uzun uzun durarak). Maalesef bu hastalığın başka bir çözümü yok, bu şekilde geçecek ama egzersizler gerçekten işe yarıyor, düzenli yapmak gerek. Çok geçmiş olsun.


  • silverleaf  (01.09.20 09:46:04) 
benim de boyun fıtığı sorunum vardı, o dönem gittiğimde doktorlara yoldan kimi çevirirsek fıtık vardır demişlerdi. yaş genç olduğu için toparlayacaksın, geçecek demişlerdi ve geçti de. neyse, üzerinden beş sene geçti genel olarak ortopediye muayene olmak istedim, sanki dizlerim boşalıyor gibi geliyordu. özel hastaneye gittim, bayağı röntgenler çekilde dedim of buldular beni kazıklıyorlar. neyse röntgenlere bakınca skolyoz olduğum ortaya çıktı. ergenlikte başlamış ve büyüme tamamlanınca durmuş. beş yıl önce gittiğimde devlet hastanesinde de röntgenler çekilmişti, hiç ama böyle bir şeyden bahsedilmedi, dışarıdan da belli olmuyor. skolyozun da dize, eklemlere, ayağa farklı sonuçları olmuş. demek istediğim, gene bir muayene olun bence, bu konuda masraftan da çekinmeyin bence. sonuçta bana da skolyoz ve diz için hareketler verildi, size de muhakkak öyle olacaktır. ancak kök sebebi bulmanız gerekiyor, neden boyun fıtığı var? sırtınızdaki kaslar mı güçsüz, nereyi çalıştırmanız gerekir vb. hiçbir ilaç çözmeyecektir, haberiniz olsun. hareket ve güçlenme gerekiyor.


  • nzessia  (01.09.20 09:54:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.