[]

rtük'te partili üye olması çok saçma değil mi?

ne zaman ve nerden çıktı bu uygulama? 82 anayasası diye tahmin ediyorum ancak net bilgi bulamadım.




 
Rtük o kadar eski değil, partilerin meclis dağılım oranına göre rtük üyesi var yanlış bilmiyorsam.


  • John Bloor  (31.08.20 16:47:31) 
2011 yılında çıkarılmış bir kanun.


  • blue eyes white dragon  (31.08.20 17:05:50) 
daha önce 13/4/1994 tarih ve 3984 sayılı kanun kaldırılmış ki orada da üyeler aynı şekilde meclis tarafından dağılıma göre seçilirmiş. oraya dokunmamışlar.


  • blue eyes white dragon  (31.08.20 17:08:29) 
partisiz üye olsa hepsi hükümete yakın üye olurdu muhtemelen. en azından bu şekilde kimin ne olduğu net.


  • fezagezgini_4  (31.08.20 17:51:51) 
cok sacma ama tek sacma olan sey degil, siralamada onlerde bile degil hatta :/


  • in vino veritas  (31.08.20 19:10:19) 
Böyle bir kurum olacaksa meclis oranını yansıtması bana mantıklı geliyor. Diğer türlü hangi hükümet gelirse onun tetikçisi olur normal olarak.


  • chavezding  (31.08.20 20:23:07) 
Seçimde nitelikli çoğunluk aransa herkesin üzerinde bir nebze uzlaşabileceği isimler seçilebilirdi. Ama mevcut basit çoğunluklu seçim sistemi RTÜK'ü de minik bir meclise çevirir. Ha tabii burası Türkiye, bizde nitelikli çoğunlukla kim seçilebilmiş derseniz de ona cevab veremem.


  • wish i could find a way to disappear  (31.08.20 20:33:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.