[]

Şişmanlık

Şişmanlar her zaman şişman olmaya mahkum mudur, kilo verseler bile illa tekrar kilo alırlar mı?




 
Hayat tarzlarını değiştirirlerse değiller tabii ki.


  • arnold schwarzeneger  (31.08.20 15:46:15) 
Bunun cevabı hem evet hem hayır.

Evet; zira şişmanlığın getirdiği pek çok fiziki ve hormonol bozukluklar-değişiklikler vardır. Misal vücutta herkesin belli bir yağ hücre sayısı vardır, yağ deposu sınırsız değildir ama kilo aldıkça sistem kendini mevcut değişikliğe göre değiştirir, misal yağ hücreleri bölünmeye başlar, bu da daha fazla yağ deposu anlamına gelir, kilo veren bir kişide bu yağ hücrelerinin eski haline dönmesi neredeyse 1 seneyi bulur, yani kilo verse bile orada her zaman yağlanmayı bekleyen hücreler vardır, bu yağ hücrelerinin olması ikincisi bir sorun olun hormonal sistemle yakın ilişkidedir. Misal tokluk hormonu olan leptin şişmanlama süresince duyarsız hale gelir (leptin direnci) ve kilo verilse bile eski haline dönmesi yine uzun bir zaman alır, yani bu dönemde beyne yeteri kadar "tamamdır bro doydum artık" sinyali gitmez, öyle olunca da kendine engel olamazsan otomatik olarak daha çok yemek yersin, daha çok yemek yedikçe de o ekstra yağ hücrelerini doldurmaya başlarsın, öyle olunca da yine kilo almaya başlarsın, bu da bir kısırdöngü yaratır tekrar şişmanlarsın. Şişmanların kilo verip tekrar kilo alması bu yüzden oluyor çoğunlukla.

Hayır; Eğer bir şekilde? kendine hakim olabilir 6 ay-bir senelik süreci kilo almadan atlatabilirse ve keyfi kalori aşımlarını çok sık yapmazsa tekrar şişmanlamaz.
  • angelus  (31.08.20 15:51:40) 
hayatını komple değiştirmesi gerekiyor.

tekrar geriye dönerse kilo alır.

kebap yemeden önce 3 lahmacun söyleyen arkadaşım var niye kilo veremiyorum diyor. ee diyorum 3 lahmacun. ee diyor ne olacak onlardan.

çorba + 3lahmacun + meze + kebap + içeçek + künefe 'den

yarım lahmacun a düşmen lazım diyorum. algılayamıyor tabi.

yarım lahmacun diye bir olgu yok kendisinde. :)
  • duyurukullanıcısı  (31.08.20 16:28:42) 
100 kilolara vurmuştum kendime gelip spor ve düzgün beslenme ile 70'lere düşmüştüm daha sonra rehavet ile biraz salınca bir yıl içerisinde yine 86'lara kadar çıktım. Daha sonra böyle olmaz bu diye kalıcı değişiklikler ile 70 kiloda sabit devam ediyorum.

Bir defa kilo aldıktan sonra tekrar kilo almak çok çok basit o sebeple beslenmeyi kökten değiştirmek lazım. Ben rafine şekeri yekün kestim mesela.

Bi de zayıfladıktan sonra ne kadar uzun süre aynı kiloda kalırsan vücudun aha tamam ok artık budur normali kıvamına gelme gibi bir durumu gibi bişey vardı sanırım o sebeple kilo verdikten sonra istenilen insani kiloda bir kaç sene kaldıktan sonra hafif gevşemeler durumu bozmuyor.
  • hedep  (31.08.20 17:44:59) 
@hedep nasıl becerdin, 98den 88e düştüm, ama daha fazla ilerleyemiyorum.


  • antihero  (31.08.20 22:16:57 ~ 22:19:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.