[]

Bu dönemde nişan yapan ıq su düşük akrabalar hakkında siz ne düşünürsünüz

Selamlar,

Hala oğlum geçen ay nişan yaptı haliyle bizi de çağırdı (bence) her sorumlu insanın yapması gerekeni yapıp gitmedik, hatta kendisine ''olum manyak mısın bu kadar önemli mi nişan ananı babanın ölüm riskini artıracak kadar mı çok seviyorsun bu işleri'' dediğim için bana tavır aldı.

Şimdi de dayı oğlu aradı nisanı varmış ay sonunda İstanbul'Da olacak nişan biz de istanbula yakın bir il de oturuyoruz bir de telefonda '' babanemi de alacağım gelip ömrü yetmez görsün istiyor dedi'' bende kendisine ''olum sen salak mısın ? 90 yaşında kadın götürülür mü ? hiç mi düşünmüyorsun insanların sağlığını yandınız mı eşsizlikten ne bu acele bekleyin biraz daha sonuçta nişan, düğün değil bişey değil hem siz keyif alamayacaksınız hemde insanları tehlikeye atacaksınız ( ki bence gidenler de hak ediyor ) dedim diye baya bi harala gürele koptu. Yok kız tarafı istiyormuş yok bilmem neymiş, yani kusura bakma ama bu kafada bi kadınla da evlenceksen bişey diyemiyorum dedim kapattım telefonu.

Ya bunlar taşrada değil, eğitimleri,işleri kötü değil az çok okuyan yazan çizen insanlar, cahilliğin eğitimi kitabı olmaz ama bunlar ne salak insanlar ya , nasıl kafalar bunlar. Adam instagrama 3 tane fotoğraf atçam diye ölüme gidiyor, insan hayatı için ölüm kadar önemli bi iş mi bu düğün dernek işleri siz ne düşünüyorsunuz?

 
benim 2 ayrı arkadaşım kuzenlerinin nişanına gitti.

birisinin bütün sülalesi karantinaya alındı, entübe durumda olanlar var.

ötekisi de tahminime göre hafif olarak atlattı, test yaptırmadı ama bayağı bayağı korona semptomları sergiledi.

ben akıllı mantıklı insanlar olduklarını düşünmüyorum, kimse kusura bakmasın.
  • hem şişko hem deli  (31.08.20 13:32:23) 
Biz de güya aile arasında mini söz yapacaktık adı konulsun diye de yalan oldu. Girişmiyoruz bu şeylere.

Of keşke yasaklar kalkmadan nikahı bassam koca adayına. Kimse gelmesin kafasındayım. İnsanlar instagrama foto koymaya aşırı meraklı. İnstagramım nişan, kına, düğün yapanlarla dolu. Yasak da geldi ben anlamadım bu nasıl iş. Yakalanmıyorlar da. Bizde her iki tarafta dikkat ettiği için erteledik her şeyi bakalım.
  • Hallegadola  (31.08.20 13:40:34) 
henüz canları yanmamış, canları yanarsa anlarlar belki.


  • kestane gürgen palamut  (31.08.20 13:42:31) 
Gerizekalı olduklarını düşünüyorum. Neyse, bizde evlenme çağında pek genç olmadığı için kendi ailemde gerizekalı olmadığı imajına sahibim şimdilik. Annem sosyal mesafeli bir nikaha katıldı sadece geçen hafta, hala huylanıyorum.


  • whoosie  (31.08.20 13:42:50) 
2020'de nişanım, düğünüm, nikahım olsa bir yıl ertelerdim herhalde.

bana aşırı anormal geliyor.
en iyi arkadaşlarımdan birinin erkek kardeşi, yaklaşık 5-6 yıldır beraber olduğu kızla evlendi.
düğün yapmadılar ama evde toplanıp nişan yaptılar, sonra da nikah dairesinde evlendiler.
ikisi de bu hastalık döneminde yapıldı.

5-6 yıldır birlikte olan insanların nikahı falan böyle bir döneme denk getirmesi aşırı sorumsuzca ve cahilce bence.
üstelik anneleri, babaları falan da gayet iç içe, burun buruna, şen şakrak fotoğraflar çektirmişler.
fotoğraflara bakan sıradan bir ortam var zanneder.

bu evlilik merakına aklım ermiyor.
hadi evlenecek olanlar meraklı, aileleri de mi hiç düşünmüyor?
anlamıyorum.
  • blatta hiberna  (31.08.20 13:43:02 ~ 13:47:18) 
Henüz 4 hafta önce pozitiften negatife dönen iş arkadaşım eylül başında düğün yapacak. Gayet akıllı bilgisayar müh. bir çocuk... Şahsi fikrim insanlar virüsün bahsedildiği kadar tehlikeli olmadığını düşünmeye başladılar. Ben de mart ayında pozitiften negatife dönmüştüm, grip şeklinde hafif atlattım. Kafam çok karışık.


  • kanlakarisikyagmur  (31.08.20 13:52:22) 
Oncelikle Turkiye'de yasamiyorum, bu tip organizasyonlarin sembolik duzeyde az sayida kisiyle acik havada yapilmasinda bir mahsur gormuyorum... Turkiye'de yasasam belki gorurdum emin degilim...

gecen ay bir nisana katildim, 15 20 kisi vardi, bir saatlik bir aktiviteydi... imzalar atilirken icerde mesafeli bir oturus, disarda da sampanya vs mini bir acikhava partisi durumu...

metroya otobuse binmektense bunun gibi milyon tane nikaha katilmayi tercih ederim...
  • hewit  (31.08.20 13:55:18) 
hiç olumsuz şey düşünmem. korona yüzünden daha fazla ertelenemez nişan düğün organizasyonları. kışın soğuğunda olacağına şimdi olsun.
nişana çok yaşlı ve hasta insanların gitmemesi lazım elbette. yazdıgın gibi 90 yaşında kadın götürülmez.
ama halanın oğlunun nişanına gitmeliydin bence. ayıp etmişsin.
  • dafuq  (31.08.20 14:07:33) 
bi twit vardi. oglan dugun yapmayalim diyo kiz tarafi nisani atariz diyo. dugun yapiyolar oglanin babasi yogun bakim sonra vefat ediyo annesi de yogun bakimda oluyo. her sene kutlar kız tarafı artık.


  • lycoxin  (31.08.20 14:08:50 ~ 14:09:24) 
valla ben sadece çok acıyorum hallerine. sorsak okumuş bilmiş takılırlar.


  • lcha  (31.08.20 14:12:05) 
benim dikkatimi çeken bir konu var koronavirüs ile ilgili.

şimdi dünyadaki bilim adamları bu hatalığı tanımıyor, neler yaptığını bilmiyolar, ilacı nedir, nasıl tedavi edilir bilmiyolar.

şimdi çevremizde elbet hafif atlatan insanlar var ve bu insanların da sayısı ağır atlatan veya hayatını kaybedenlerden çok daha fazla.

şimdi korona konusunda kafamız karışık diyorsunuz ya, kimisi yok öyle bişey bile diyor, kimisi benim kaynım pozotik çıktı hiç bişey olmadı, hatta ben hep 50 liralık korona alırım diyen bile var.

şimdi dünya bu konuda çaresiz ve sırf ekonomi çökmesin diye verileri bastırıp manüpüle ederken, bilim adamları çaresiz kalmışken, hastalık konusunda kimse bişey bilmiyorken bu özgüven nereden geliyor?

ben aralıktan beri evden çıkmadım, o kadar sıkıldım ki kış gelsin diye dua ediyorum, çünkü bir tek sağlık bakanı ile ben evdeyim sanırım geri kalan herkes, tatilde, gezmelerde, işte güçte, avm de. kış gelirse bari canım bu kadar çıkmak istemez.

benim de kendimden zerre kadar korkum yok, ölürsem ölürüm de hastam var işte, ona bulaştırırım sebep olurum diye böyleyim.
  • hem şişko hem deli  (31.08.20 14:18:30 ~ 14:18:52) 
5-10 kişi yapsınlar yapılacaksa yine koysunlar fotoyu. Ya da açık havada az kişiyle yapılabilir. Çağırırsın istediğini gelmeyene de saygı gösterirsin.


  • fezagezgini_4  (31.08.20 14:18:49) 
Salginin basinda ben de yapılmaması gerektigini düşünüyordum ancak ne zaman bitecegi belli olmayan bir durum soz konusu, hayat bu sekilde devam ettiği için bununla yasamayi ogrenmemiz ve duruma adapte olmamiz gerekiyor artik. Açık havada az kisiyle yemeksiz muziksiz danssiz yapilmasinda herkes de maskesini taktığı sürece problem yok bence. Ama eskisi gibi herkes diz dize otursun omuz omuza halay cekilsin maskelerimizi de evde birakalim kafasindalarsa yapilmamasi gerekiyor tabi ki.


  • passive aggressive  (31.08.20 14:21:09) 
açık alanda belli kurallara riayet edilerek yapılabileceğini düşünüyorum.


  • japon askeri  (31.08.20 14:41:28) 
Sorumsuzluk olduğunu düşünüyorum. Yapmak isteyen yapsın tabi ama en azından açık alanda ve az kişili bir organizasyon olmalı değilse de insanların gitmeme haklarına saygı duyulmalı bence. Ailemde astım hastası var diye iş arkadaşımın düğününe gitmedim, selam sabahı kesti. Bazıları yakalanmadan ciddiyetini anlamıyor sanırım.


  • miyav lan miyav  (31.08.20 15:15:11) 
komşumuz sağlıkçı, kadın emekli hemşire kocası doktor ve koronaya yakalandı, atlattı. salgından bu yana kadında ne kadın da ne de adam da maske var. evlerine sürekli birileri gelip gidiyor onlar da da yok. biz de kendilerini maske takmaları konusunda uyardık, verilen cevap ' aaa ben virüsü unutmuşum, hiç aklıma gelmedi'


  • gelmeistemem  (31.08.20 15:22:04 ~ 15:23:03) 
Cahillik. Bir bakıma da iyi. Bu dönemde düğün yapacak iqsuzlar ve düğüne katılmakta bir beis görmeyenler doğal seçilimle elense ülkenin zeka seviyesi artacak.


  • ruhen hastayim ben  (31.08.20 15:31:05) 
Ben düğünümu ve coook onceden ayarlanmış yurtdisinda balayimi iptal etmek zorunda kaldim. Hala aptal aptal nisan kina yapmaya çalışanlar bence kör cahil ve aşırı sinir bozucu.


  • ruby elixir  (31.08.20 17:17:46) 
Valla gelin-damat foto atmak için ve meraklı, heyecanlı oldukları için kimseyi düşünmüyor, anne babalar da gelenek göreneklere çok bağlı oldukları için, klasik " davulsuz zurnasız düğün mü olurmuş?", "düğün zamanını uzatmamak lazım, hemen evlendirmek lazım, yoksa araya ayrılık girer" kafasından ayrılamadıkları için düğün meraklısı oluyorlar.

Ama bildiğim bir şey var ülkede düğün çok ama çok abartılıyor. Herkes kendini dünyanın efendisi olarak görüyor, kendini çok abartıyor, herkesin düğünde ona imrenmesini istiyor.

En nefret ettiğim şeylerden biri de 2020 yılında hala davul zurna gibi taş devrinden kalma şeyler eşliğinde herkesin kafası şişmesine rağmen eğleniyormuş taklidi yapmasıdır. Anne-baba ve gelin-damattan başka mutlu olan kimse yoktur eminim. Kimsenin isteyerek gittiğini de düşünmüyorum, bir nevi sorumluluk- görev olarak gördükleri için gidiyorlar.

Ebola, kara veba gibi son derece ölümcül hastalıklar gelmedikten sonra insanların bu kafalardan sıyrılması son derece zor bana göre.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (31.08.20 17:42:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.