[]

macbook air 2016 upgrade mi yoksa satmak mı?

macbook air var bende 2016 yılında alınmış.
128gb ssd
8gb ram
i5 işlemci
Intel Graphics 6000 1500mb ekran kartı var.

artık yetmiyor doğal olarak gücü. masaüstü olarak kullandığım bir bilgisayar daha var animasyon, veri işleme işlemleri için onu kullanıyorum ama mobil olduğum zamanlarda mac yanımda ve ister istemez orada da işlem yapmam gerekiyor.

şimdi ben macbook'u satıp yeni bir bilgisayar mı alayım? yoksa ssd ve ram yükselterek eski mac'e devam edeyim mi?

 
ram ve ssd yükseltme -çok ram tüketen uygulama kullanmadığınız sürece- performansınıza etki etmeyecektir. iki çekirdekli 10w işlemci var macbook air'lerde altı üstü; performans yetersizse cihazı yenilemekten başka çareniz yok gibi görünüyor. macbook pro 13'ler yeni güncellendi, air'lerde de artık (2020 modelleri) dört çekirdekli işlemciler kullanılıyor (i5 ve üzeri). işinizi göz önüne alırsak mb pro 16 en ideali ama eğer windows işinize yararsa yeni ryzen 4000 serili cihazlara bakın, onlar sizi epey memnun eder.


  • simbolmina  (31.08.20 13:06:56) 
Çok basit upgrade olabilen bir cihaz değil zaten o bilgisayar.

Ssd çok spesifik modeller ile değişim olabiliyor herhangi bir m sata takılamıyor owc'nin apple için ürettiği ssd'ler var 240 gb'ı 100 dolar şu an (türkiyede var mıdır bilgim yok)

Ram ise anakarta lehimli vaziyette, ram upgrade'i yaptığını iddia eden bazı servisler olsa da ram çiplerinin anakarttan sökülüp yenilerinin lehimlenmesi ile olan bir şey.

Yeni bilgisayar satın almaya gelince durumlar karışık biliyorsunuz apple en son intel bilgisayarlarını bu sene üretti yakın zamanda arm işlemciye geçiyor. Kimileri son intel almanın geçiş dönemi problemlerini minimize etmeye yarayacağını söylerken diğerleri uzun ömürlülük açısından ilk çıkan arm'lardan almak gerektiğini söylemekte. Air'ler zaten pek powerhouse olarak üretilmediği için en başından beri i7'li bi 13" mbp'nin sizi uçuracağı garanti tabi ama fiyatı da uçuyor aynı şekilde :D
  • hedep  (31.08.20 13:58:04) 
macler her zaman iyi para yapıyor ikinci elde.

illa mac diye şartlamadıysan kendini(yeni maclerin fiyatı aldı başını gitti), mac'i satıp bi masa üstü toplayabilirsin veya oyuncu laptopu tarzında bişey alabilirsin.
  • hem şişko hem deli  (31.08.20 14:11:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.