[]

iş yerinde tartışma

bir yıl önce bir iş yerinin yeni bir biriminde işe başladım. bu yeni birimde benimle birlikte başlayan kişi ile oldukça sorunlu bir iş ilişkisi ortaya çıktı. kendisi işe uygun olmayan, analitik kapasitesi düşük, anti sosyal hareketleri olan bir arkadaş. işe uygun olmadığını, işi sevmediğini kendisi de ifade etti. bu süreç içerisinde ortak iş çıkarmamız beklendi ve ben önceki deneyimime istinaden ondan daha fazla rol üstlendim, onun açıklarını kapadım. ister istemez bu noktaya geldik, çünkü kalitesi çok düşük işler çıkarıyordu. işin yapısına çok girmek istemiyorum ancak bu müdaheleleri yapmasaydım iş çıkarmamız mümkün olmazdı, ben de başarısız olurdum.
kimin ne kadar katkı sunduğunun ise ölçülmediği bir çalışma ortamı var, özellikle covid ile birlikte üst yönetimle ilişkimiz iyice koptu.
neyse bu arada kendisiyle de zıt bir ilişkim olmadı, arkadaşlık da kurduk. ancak iş sebebiyle gerildiğimiz süreçler de meydana geldi. bu süreçte tüm gün başını ve kafasını sallıyordu örneğin. geçtiğimiz hafta da verdiğim bir geri bildirim hoşuna gitmedi ve benimle konuşmayı kesti. asla kişisel beceriksizliğine yönelik bir geri bildirim değildi, sadece iş ile ilgiliydi. merhaba ve günaydın dediğimde yanıt alamadım. gene elini bacağını sallamaya başladı. benim de bir gün canıma tak etti ve ne sorun varsa konuşalım dedim. bu da bağırdı çağırdı, evet gidelim herkese iletelim dedi. aşkı memnu final sezonundaki behlül gibi koşarak yöneticilere gitti. beni psikolojik şiddet ile suçladı. onu yetersiz görüyormuşum yaptığını beğenmiyormuşum vb. bu kadar mükemmeli hedeflemek benim seçimimmiş. bu arada kendisi iş arayan da bir insan. ancak sonra yöneticilere böyle şikayet etmemiş beni. ben onun özgüvenini düşürmüşüm, yetersiz hissettirmişim (wtf?). sonra ben yöneticilerle konuştum. yöneticiler tabii ki ne şiş yansın ne kebap modunda davranış sergilediler. hiyerarşik olmayan bir yapı yaratmışlar falan filan gibi açıklamalara girildi. sanki ben hiyerarşi kuruyormuşum gibi algıladım. benim deneyimime istinaden süreci daha iyi yönetmem gerekirmiş vb.(yöneticisi değilim??) sonra da işleri bölelim görelim kim nasıl performans gösteriyor kararı çıktı. şu an hala aynı ofisteyiz ve ben hiç iyi hissetmiyorum. her an panik atak geçirecek gibiyim. her an istifa edebilirim. bu konuda önerileri olan arkadaşlar varsa sevinirim. kendimi de suçluyorum, bir kere bu konuyu yöneticiye taşımıştım genel bir biçimde, ancak çocuğa acıdığım için üzerine gitmemiştim konunun. şu an çok pişmanım.


 
İyi niyetin size zararı olur. Kılıçları çekmişsiniz bu saatten sonra kimseye acımayın. İşinizi yapın ve gerisine karışmayın. Ne yaparsa yapsın.


  • ykyt  (31.08.20 11:15:41) 
Üzdü mu gazla gitsin. Neden bu kadar dert ettiğinizi de anlamıyorum. Çok rahatsizsa isfita etsin size ne


  • allah yazdiysa bozsun  (31.08.20 11:19:21) 
İşten istifa etmek gibi fevri kararlar almayın bence. Nasılsa işleri bölelim, görelim kim nasıl performans çıkarıyor kararı çıkmış. Siz kendi performansınıza, iş kalitenize ve etiğine güveniyorsanız, gerisi karşı tarafın problemi.

Şu kısacık iş hayatımda anladım ki, iş yerinde yöneticilere, her ne kadar kendinizi haklı görseniz de, bu su götürmez bir gerçek olsa bile, şu çalışan böyle yapıyor, şöyle kötü çalışıyor vs. demenin hiçbir faydası yok. Genelde iki çocuğunu birbirine düşürmemek için iki tarafa da birbirinin haklı olabileceğini göstermeye çalışan ebeveyn tavrı takınıyorlar. Dediğim gibi kendi yaptığınız işe odaklanmaya çalışın bence.
  • yuzır  (31.08.20 11:22:32) 
Yöneticiler olayın az-çok farkındadırlar ama siz olayı yansıtmadığınız için teferruatını bilmeyebilirler.

Siz olayı anlattıysanız gerisine karışmayın. Bundan sonrası yöneticilerin bileceği bir iş. Sakin bir şekilde işinizi yapmaya devam edin. Mümkünse arkadaşınızla da arayı resmi bir seviyede iyileştirin.


.
  • kartallar yuksek ucar  (31.08.20 11:27:02) 
Krizi gayet başarılı yönetmişsin. Korkması ve gitmesi gereken kişi sen değilsin ki. Niye sen istifa ediyorsun onun yerine.

Panik atağın sebebi de sinir boşalması. Geçer. Dışarı çık bugün biraz mümkünse. Güneşte dur. Pelte gibi olursun.
  • pass  (31.08.20 11:29:24) 
Asıl party şimdi başlıyor. Sen nereye gidiyorsun.
Ona kimin daha iyi olduğunu göster!

  • ir10  (31.08.20 12:10:17) 
bence de üzülmeni gerektirecek bir durum yok.

işinden yana sıkıntı yoksa, kaldı ki kim bilir kaç zamandır orada çalışıyorsun insanlar senin nasıl birisi olduğunu zaten öğrenmiştir.

yap işini, çekil. bu kadar.
  • hem şişko hem deli  (31.08.20 12:32:22) 
Bence olgun davranmanın, insan olmanın bedelini ödüyorsun hayatın her alanında bir çoğunun yaşadığı gibi. Buz gibi ve kendinden emin dur. Asla endişelerini, moral bozukluklarını belli etme. Onun kendisini rezil etmesine ve küçük düşürmesine izin ver. Sen kendinden emin olan cool adam/kadın ol.

Sen şimdi şaşırıyorsunya böyle mi hissettirmişim, öyle mi düşündürmüşüm diye. Pek ala bunu yapmış olabilirsin. Çünkü böyle embesil tipler kendinden emin, işini bilen insanların duruşu altında bile ezilirler. Suçlayacak adam arıyor ve çirkefleşerek üste çıkıyor aklı sıra,başka bir şey değil. Yöneticilerle de istediğiniz kadar kopuk olun beceriksiz biriyse bundan haberdarlardır ve sadece ortalık karışmasın istiyorlardır. Kimin ne olduğuyla hiç bir alakaları yoksa da zaten o zaman bu olay sonrası senin hakkında ne düşüneceklerini de o kadar önemseme.

Senin burada eksiğin ve öğrenmen gereken iyi niyetli ve profesyonel olmanın iş hayatında yeterli olmadığı gerçeği, güçlü olmanın ve etrafındakilerin senden yeterli miktarda korkması gerektiği. İnsanlara çok fazla iyi davrandığında senden çekinmezler ve bunun sonucunda ya seni saymazlar ya da böyle en ufak olayda seni pataklarlar. Mesafeni koru ve kimseye acıma. Daha bir dünya şey anlatırım da hepsini öğreneceksin zaten düşe kalka :)
  • cosmicgadin  (31.08.20 13:03:43 ~ 13:19:44) 
Hocam hatanız "iş yetişsin" diye fedakarlık yapmanız. İşin yetişip yetişmemesi sizin probleminiz değil, yöneticinizin problemi. İş yetişmezse siz değil, yöneticiniz başarısız olur. Kim nasıl iş yapıyor, yetişir mi yetişmez mi vs. yöneticinin görev tanımı bu yani.

Dolayısıyla en güzeli şu, işler net bir şekilde bölünsün, üstünüze düşeni yapın, gerisini ellemeyin. Elemanla da siz değil yöneticiniz uğraşsın.

TR'de hakkıyla yöneticilik yapabilen birine denk gelmedim, onu da not olarak düşeyim. Sizin yöneticiniz de çok iyi görünmüyor, olayın bu noktaya gelmesine müsaade etmemesi gerekiyordu. Hatta şu an gözlerinde siz "sorun çıkaran eleman" olmuşsunuzdur muhtemelen. O yüzden enayiliğin anlamı yok, iş batarsa batar, siz de başka yere geçersiniz. Kendinizi yormayın.
  • plutongezegendegilmi  (31.08.20 14:18:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.