[]

Wifi Sinyal Güçlendirici Önerisi

Merhabalar, eve sinyal güçlendirici almayı düşünüyorum. Linkteki xiaomi'nin ürününü beğenmiştim ama hızı düşürdüğüne dair yorumlar yazılmış, kullanan varsa yorumları nelerdir? Başka önerileriniz var mı memnun kaldığınız vs.?

Teşekkürler.

Ürün: www.trendyol.com

 
duyuruda arama yapın, yakın tarihli (benim de yanıt verdiğim) birçok benzer soru göreceksiniz. özet vereyim;

eğer hız ve gecikme önceliğiniz değilse ucuz yollu menzil arttırıcılar (xiaomi de dahil) işinizi görecektir ama gecikme olmasın, kabloyla bağlanmış gibi tam hızı alayım diyorsanız en temizi mesh cihazlar. bütçe sorun değilse 500-600 lira civarına tp-link mesh cihazı tavsiye ederim.
  • orient blue  (31.08.20 10:34:53) 
@orient blue, doğru, bu aralar özellikle sık sorulabilecek bir soru olduğu dikkatimden kaçmış :) Teşekkürler.


  • yuzır  (31.08.20 11:15:49) 
Ben caddede karşı karşıya bir apartman dairesinden diğerine internet aktarmak için aldım geçen bu cihazlardan. Mesafe 20 25 metre rahat vardır. Modem bir evde camın önünde. Aldığım cihaz da diğer evde camın önünde. 24 mbit çok rahat alıyorum cihaz sayesinde. İnternet hızı gayet yeterli.

www.hepsiburada.com

Bunu aldım. Aşırı memnunum. İsterseniz modemden kablo uzatarak da menzil arttırabilirsiniz. Çok verimli şu ana kadar. Evin içinde ise hayli hayli iş görür.

Tabi ben oyun vs oynamıyorum. Ping vs. Ne olur bilemem.
  • westblack  (31.08.20 11:19:28) 
Yükselticiyi nereye koyduğunuza bağlı. Millet sinyalin zayıf olduğu yere koyunca hızlanacağını düşünüyor internetin. O zaman da bir halta yaramıyor diye yorum yapabiliyorlar.

Daha çok röle mantığıyla çalışıyor bu cihazlar. İnternet sinyalini alıp, tekrar yayınlıyorlar. Yani İnternetin iyi çektiği bir ara noktaya, menzil uzatmak için kullanmanızı öneririm bu cihazları. Asıl wifi sinyalinin zayıf olduğu bir yerde, bu yükselticinin sinyali yüksek gibi görülse bile asıl bağlantı zayıf olacağı için hız düşük olur.

Bizim evde de uzun bir koridor var, modem salonda. Koridorun sonundaki çalışma odasında internet olması için koridorun ortasına Xiaomi sinyal yükseltici yerleştirdik. 100MBps internet, ethernetle 90-95 MBps görüyor, wifi'da yaklaşık 40-45 MBps hızı görüyor, arka odaya da 20-25 MBps hız ulaştırıyor.

westblack +1, doğru bir kurulum yapmış.

Bir de elektrik şebekesinden internet alabileceğiniz powerline sistemleri var: www.hepsiburada.com
  • carp22  (31.08.20 12:25:03) 
İki senedir kullanıyorum gayet memnunum


  • mirty  (31.08.20 13:10:26) 
Bende de bir acess point var iki kat yukari internet yollamaya calisiyorum.Acess point cihazimi universal repeater olarak mi yapilandirmaliyim yoksa erisim noktasi olarak mi yapilandirmaliyim?

Oncelikle universal repeater olarak yapilandirdim.Iphonelar ust kattaki dairenin her tarafindan sorunsuz acess point uzerinden internete baglanabiliyorlar ancak laptoplarda sag alt kosede wifi simgesi uzerinde sari uyari isareti cikiyor bir turlu 2 laptoptan da internete baglanamadim.Cozum erisim noktasi olarak ayarlamakta mi?
YOksa sorunun nedeni laptoplarin hem iki kat alttaki modemi gormesi hem access pointi gormesi mi?
  • turkuaz  (31.08.20 13:35:10) 
Powerline adapter diye aratıp bir de bu cihazlara bakın. Aynı evin içindeyse elektrik hattı üzerinden internet paylaşımına yarıyor. Kablo boyları çok uzun değilse çok iyi çalışıyorlar. Dilerseniz, wifi özelliklisini alıp doğrudan kablosuz ağı genişletiyorsunuz. Ancak kablo üzerinden olduğu için kaybı olmuyor.


  • burfak  (01.09.20 09:20:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.