[]

İzmir'de araba kullanmak vs İstanbul'da araba kullanmak

Çok fark var mı? İzmir'de çok rahat kullanıyorum artık. Başka şehirlere de gidip geldim. Ama İstanbul korkutuyor biraz. Sanırım hep bahsedilen; trafik magandaları...kadınları sıkıştırmaları...herkesin düzensiz kullanması...aşırı trafik vb yüzünden.




 
Dur-kalk trafikte sıkıntı yaşamazsan pek farkı yok. Yoğun trafik nedeniyle dur kalk daha fazla. Maganda izmir'de de var.


  • himmet dayi  (31.08.20 08:24:31) 
Yani çok fark var. Aslında istanbulda kazaya o kaosa rağmen bence az yaşanıyor. İnsanlar o kaosta manevra ve sezgi kabiliyetlerini geliştirmişler.

Ben de izmirliyim. İlk geldiğim zamanlar yan yoldan e-5 e zor çıkardım, şimdi normal bir istanbullu gibi trafiğin akışını sezip 60 ile gideceğim şeride dahil olma yeteneği geliştirdim.

Fakat ayısı, magandası, düzensizliği normali. Emniyet şeridinden de gider, makas da atar, emniyet şeridinden gelip milleti sağlayıp ileride yol ayrımında milletin üstüne sürer.

Fakat alışıyorsun yani. Aynadan adamın gelişinden, arabanın modelinden, saçma sapan modifiyesinden notunu rahatlıkla verebiliyorsun.

Demek istediğim izmir gibi beklenmedik bir şey yaşanmıyor. Ayılar kendi habitatında takılıyor, önlemini alıyorsun.
  • denizgonen  (31.08.20 08:28:20) 
İstanbul'da edebiyle araba sürenlerin oranı daha yüksek olmasına rağmen nüfus fazlalığiından dolayı ayarsız kuralsız araba kullananların sayısı İzmir'e göre daha fazla.

Ama İzmir'deki kadar mal ve gerizekalı şoförleri de başka memlekette ben görmedim. Bildiğin şuursuz bir şekilde araba sürüyor çoğunluk orada.
  • alperz  (31.08.20 09:10:06) 
İstanbul bir çok şehirden daha rahat ve güvenli araba kullanma konusunda. Korna vs olur ama biraz kulağı kapatırsanız hiç sıkıntı yasamazsiniz


  • kisa  (31.08.20 09:16:27) 
Magandaların ayı gibi kullandığı bazı güzergahlar var ve genelde sol şeridi direkt işgal ediyorlar. Sağdan ya da ortadan gidersen çoğuna denk gelmiyorsun.


  • roket adam  (31.08.20 09:24:48) 
istanbuldaki sürücüler mevcut yoğunluktan kaynaklı farklı pratiklikler ve sezgiler geliştirmişler. bir müddet sonra sizde bunlara yavaş yavaş alışıyorsunuz ve sorun yaşamıyorsunuz. bence 3-5 kullanımdan sonra orda da kendinize güveniniz gelir. izmir'de yaşamama rağmen burdansa istanbul'da araba kullanmak bana daha rahat geliyor. tek sıkıntım yol ve otopark bilmemek, özellikle otopark çok zorluyor beni gittiğim zamanlarda. navigasyon bilgi veriyor filan ama yine de doğrudan nokta atışı bilmek gibi değil.


  • Phoebe  (31.08.20 09:47:50) 
Istanbul arabayı/motosikleti en güvenli, düzenli ve konforlu kullanacağınız şehirdir desem yeri. Sıfır şaka.


  • pass  (31.08.20 11:06:18) 
ikisinde de bol bol kullandım, istanbul'u tercih ederim. magandası bol tabi ama istanbul'da insanlar daha dikkatli, dalgınlıkla şeridini kaybedip önünüze kayan insan sayısı kesinlikle daha az.

tek olumsuz tarafı ana yollarda az yoğunluk olduğu zaman herkes göd göde 100-120 arası gidiyor, takip mesafesi geriyor biraz.
  • bruges  (31.08.20 11:30:03) 
Her iki şehirde de bol bol araba kullanma fırsatını bulan biri olarak ben de oyumu İstanbul'dan yana kullanıyorum.

Maganda sayısı İzmir'de daha az olmasına rağmen, insanlar çok şuursuz araba kullanıyor. Çeşme otobanında sol şeridi 80 ile kapatan mı dersiniz, telefonla oynarken şerit dışına taşıp üzerinize çıkan mı dersiniz, iki arabanın yan yana rahat geçeceği ara sokakta aradan geçemeyip sizden geri geri gitmenizi isteyen mi dersiniz, sürüsüne bereket.
  • vhdl  (31.08.20 13:38:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.