[]

Yine kedi tarafından pençelendim

Geçen sene de kedilere yemek verirken pençe yemiş ve 4 doz kuduz aşısı yaptırtmıştım. Aslında Covid belası olmasa bir dakika durmaz giderdim, bize çok yakın devlet hastanesinde aşısı var çünkü.

1 - Gitmeli miyim ? orta parmağımı kaptı pençesiyle bir anlık dalgınlıktan, kudurmuş(!) gibi saldırıyorlar yiyeceğe.

2 - Bana pençe atan kedi şu -> i.hizliresim.com

site kedisi, site sakinleri besliyor bunları, 7-8 tane varlar.

3 - Acillerin durumu nasıl, maske ile gitmem yeterli mi ? Her yere girip çıkar olduk, hastane daha steril bir ortam sunmuyor mu zaten ?

not: bir daha kedi beslemek ? tövbe...sabah sabah başıma iş aldım.

 
ben de pence yedim. asimi olup geldim.


  • tunaktunaktun  (31.08.20 07:07:33) 
ben hiç aşı olmadım böyle durumlarda, kedi de gayet normal görünüyor fotoda


  • qerest  (31.08.20 07:12:04) 
yapmayın allah aşkına. belli ki sağlıklı, iştahı yerinde, beslenen bir kedi.


  • not dark yet  (31.08.20 07:30:12 ~ 07:31:29) 
abartıyorsun.


  • himmet dayi  (31.08.20 08:25:31) 
Gecen veteriner bana istanbulda son kuduz vakası doksanlarda görüldü demişti. Yani bahsi geçen kediden size kuduz buluşma ihtimali hiç yok değilse bile çok düşük.


  • biseysorcaktim  (31.08.20 08:35:51) 
aşı kartınız duruyorsa, orada da yazar, kuduz aşısının koruma süresi 2 yıldır -gerçi en son yaptırdığımda kartta 3 yıl yazıyordu sanırım, siz yine de bakın- o yüzden aşı olmanız gerektiğini sanmıyorum. Ancak normalde 4 değil 5 doz aşı yapıyor olmaları lazım eğer bir değişiklik olmadıysa. bence öncelikle bahsettiğiniz hastanenin aşı olduğunuz departmanını -enfeksiyon hastalıkları olması lazım, eğer istanbul'daysanız haseki enfeksiyon hastalıkları birimini arayabilirsiniz- doktora sorabilirsiniz, size bilgi verir zaten. ek olarak elinizde çok derin bir kanama olmadıysa bulaşma riski zor, artı son birkaç senedir özellikle şehir merkezlerinde kuduz vakaları görülmüyor. bir de kedi pençesinden ziyade ısırıktan bulaşması daha yüksek ihtimal. kedinin pençesini yalamalı, bu sırada tükürüğünde belli bir virüs yükü olmalı, söz konusu virüs de size pençe atana kadar deaktive olmamalı vs vs yani bir sürü faktör var. tabi ki tıpta 2 + 2, 4 etmeyebilir, keza doktor da değilim. o yüzden önce doktoru arayıp, yarayı tarif edip, ona göre giderseniz daha iyi olur. bence şu anda korona virüs daha bulaşıcı kuduzdan ama bence tabi. şunu da belirteyim, hastaneler hiçbir zaman umduğunuz kadar steril olmaz, evet yerleri zefiranlı su dedikleri karışımla silip duruyorlar ama hem hasta yoğunluğu hem de personel azlığı nedeniyle öncesinde konuyla ilgili doktordan bilgi alıp ona göre gitmekte fayda var. ama aşınız koruyucu safhada olduğu için muhtemelen gelmeyin diyecektir.


  • pasp  (31.08.20 08:40:23 ~ 08:41:39) 
Milyarda 1 bulaşma ihtimali olduğunu düşünseniz dahi kuduz tedavisi olmayan, %100 öldürücü bir hastalık. Hekim olarak ne kendim ne de yakınlarım için bu riski alırım.


  • art pepper  (31.08.20 10:18:51) 
Kedi çok minnoşmuş hahaha.

İçinizi rahatlatacaksa aşı yaptırın, ben olsam yaptırmazdım.
  • Hallegadola  (31.08.20 11:28:35) 
ya bırak ne aşısı.


  • orpheus  (31.08.20 18:04:50) 
kuduz ısırık yoluyla salyanın kanla teması üzerine salyadan bulaşır, pençeden değil. hastane elbette daha steril bir ortam sunmuyor burası türkiye olduğu için


  • bir garip melek  (31.08.20 20:04:24) 
kudurmadığın sürece hiç uğraşma.


  • 2007  (31.08.20 21:09:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.