[]

Yer Yatağı - İdeal Yatak Sorusu

Merhabalar,

Uykumu daha kaliteli hale getirmek için çeşitli araştırmalara giriştim.

Bazalar ne işe yarıyor? İnsanlığa içine bir şey depolamak konusunda nasıl bir artısı var? Yatağı direkt yere koysak, tek sıkıntı yerde biriken tozlar mı oluyor?

Eğer konfor sebebi varsa, uykuyu kolaylaştırıyorsa diye düşündüm ancak o da yok gibi. Yatak aynı yatak...

2. sorum: yattığınız yatağa önem veriyor musunuz? Alırken özellikle mi seçtiniz? Buna kafa yorduysanız sizce ideal yatak nedir? Yatak alacağım da.

 
Beton çeker. Yere konmaz o yüzden. Yün değilse tabii.

Özel olarak seçtm yatağımı ve memnunum. Yün yatakta yatmak isterdim ancak temizliği zor ve meşakkatli olduğu için imkansız.
  • pass  (31.08.20 02:56:40) 
kışın iyi ısıtılmış bir odada da uyusan, normal yatağına nazaran yerde üşüme ihtimalin daha çok.

çünkü ısınan hava yükselir, soğuk hava her zaman yerdedir.

hani beton çekmesi olayı da var ama yatak altına sağlam izolasyon yaptığını düşünüp bu konudan bahsetmiyorum.

benim hiç bir yatağım bazalı yani altına bişey koymalı sistem olmadı, bildiğin yatak altlığı. zaten sağlam bir marka aldıktan sonra çok uzun yıllar götürebiliyor.

bazayı değil yatak kısmını iyi seçmeni öneririm.

ayrıca yatak uykunun ufak bir parçası. dünyanın en konforlu ortamında da uyusan kafanda problemler varsa, bilinç altına işlediyse güzel uyuman mümkün değil.

yatak seçerken deneyip almadım, gördüm iyiymiş dedim, yataş aldım hatta 3 tane aldım 2 tekli 1 çiftli memnunum yani.

tozla sıkıntısı olan bir insanın anti alerjen yatak, nevresim hatta odadaki diğer şeylere çok dikkat etmesi gerekir.

veya çok boğazı kuruyan(kalorifer kışın çok yapıyor bazen çok rahatsız olduğum oluyor) bir insanın oda nemlendiricisi kullanması lazım.

odanın boyutunun m3 olarak uygun boyutta olması lazım ki oksijen yetsiin.(kışın kapı kapalı olarak düşündüm.)

hatta mümkünse periyodik olarak içeri temiz hava pompalanmalı(klima vb gibi cihazlarla)

en önemli etken de beslenme durumu ve yaşadığın yerin havasının temizliği.

iyi yatak sana ne sunar? eğer ortapedik bir sorunun yoksa, uyurken kıçın başın belin ağrımaz, tutulmaz. alerjin varsa anti alerjenik alırsan, alerjini tetiklemez. budur yani. çok da bişey beklememek lazım.
  • hem şişko hem deli  (31.08.20 03:15:48 ~ 03:17:39) 
Bazanın sağladığı konfor, yük dağılımıyla ilgilidir diye düşünüyorum. Açılıp kapanma fonksiyonuyla ilgili olduğunu sanmıyorum. Ev hanımları sevdiği için popüler o modeller.

Metal veya ahşap karyolalarda yatak düzgün yayılmıyor. Aradaki boşluklar sebebiyle, yaylar iyi konfor sağlamıyor olabilir.

Bence yatak konusuna insanlar yeterli önemi vermiyor. Günün 6-8 saatinin geçirildiği bir yer. Marka önerisi yapmayacağım çünkü kişisel bir tercih. Görüp, şöyle bir uzanıp (amerikalılar gibi zıplamadan tabi) almak lazım. Bir defa alınıp uzun süre kullanıldığından, kaliteli bir şey almak mantıklı.
  • the coon  (31.08.20 03:28:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.