[]

Astigmat yeni gözlük Problemi

Merhaba arkadaşlar. 1 konuda yardımınıza ihtiyacım var. Uzun bir aradan sonra bugün göz kontrolüne gittim ve doktor derecede bir farklılık olmadığını ancak ax ımın 10 derece değiştiğini söyledi. Gittim yeni gözlük aldım. Eczacı bir kaç saat alışamazsın dedi ancak şu an yaşadığım fark epey büyük. Uzağı resmen çift görüyorum yeni gözlükle. kafamı sola doğru eğmeye başlayınca görüntü düzelmeye başlıyor.

Belki doktor arkadaşlar vardır. Ax ı yanlış ölçmüş olabilir mi doktor acaba. Yoksa alışacak mıyım buna.Teşekkür ederim şimdiden.

Göz değerlerim:
Sol göz -2.00 / ax 10
Sağ göz -2.50 / ax 10

 
O kadar bariz bir hata olmaması lazım. Önce reçeteyle beraber gözlüğü, eğer ordan sonuç çıkmazsa gözlükle beraber doktordaki ölçümü kontrol ettirmen gerek. -10 yerine 10 yazılmış olmasın?


  • pass  (29.08.20 20:07:56) 
Merhaba. Kontrol ettigimde eski reçetede aks 180 yazıyor. 10 derece fark var deyip yanlışlıkla 10 yazmış olabilirler mi acaba.


  • mindwars  (29.08.20 20:10:49) 
Normal şartlarda akslar birbirini 180 e tamamlaması gerekir. yani biri 10 sa diğer i 170 falan olması lazım.

eski reçetenizi kontrol edin derim. bir de bilgisayarın verdiği sonucu da bir kontrol edin.
  • janavarorion  (29.08.20 21:04:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.