[]

barfiks

bu harekette vücudumun yüzde kaçını kaldırıyorumdur? 110 kiloyum ve yakın tutuşta 10 kere çekebiliyorum, 110 kg kaldırmam mümkün değil, tahmini kaç kilodur?




 
Yaklaşık %90'ı
Şınavda ise %60-70'i

  • malheiros  (29.08.20 19:41:44) 
Barfiks bir itme hareketi değil çekme hareketidir, yani yukarı çıktığında kendini itmiyorsun kaldırmıyorsun çekiyorsun, çekiş hareketlerinde de latissimus dorsi gibi itme hareketlerine nazaran daha büyük kas gruplarını kullandığın için 110 kilo çok yüksek bir skor sayılmaz senin için, o nedenle kendini çekebilirsin. Ha bir itme hareketi olsaydı yine yapardın ama 10 tekrar yapamazdın.

Daha net anlaşılması için şöyle diyeyim: Sıfır deneyimle 110 kiloyla 10 tekrar deadlift yapabilirsin Cem Yılmaz bile yapıyor ama 110 kiloda 10 tekrar bir itme hareketi olan bench press yapamazsın.
  • angelus  (29.08.20 20:15:55) 
Hocam barfiksi kas veya kondisyon için yapıyorsanız yapmayın. Mevcut kilonuzla bu çok gereksiz bir efor olur. 50 kiloluk insanın ayağına 50 kiloluk taş bağlaması gibi... Kilo kaybı şart.


  • Avoiding The Puddle  (29.08.20 20:16:31) 
hepsini kaldiriyorsun iste bu ne anlamsiz bir soru:) 109.70 kg kaldiriyorsundur.
ek olarak kaldirmak ve cekmek ayni seyler degil.
ornekler vereyim ufkunuz genislesin.
insanda buzucu yani sikan kaslar once gelisir ve daha gucludur sikismaya programlidir cunku.
mesela yeni dogmus bebek parmaginizi uzattiginizda elini kavrar. cunku kavrayicilari gelismistir bile ama elini esnetemez acma hareketlerinde zorladir.
baska bir ornek vereyim. elektrikciler elektrigi kontrol ederken avuc ici tarafi ile.etmez cunku elektrigi yediginde eli kendisinden kapanir elini kurtaramaz bu yuzden elektrik elinin disi ile kontrol edilir. boyle daha bir suru ornek var.
velhasil cekme isi kolay itme isi zor.
  • turbo sadık  (29.08.20 22:02:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.