[]

Covid19 kaparsanız ne yapacaksınız?

Malumunuz artık yakalanma olasılığı çok yükseldi. Ülkemizde tedavi için Hidroksiklorokin, azitromisin tedavisi uygulanıyor. Bu tedavinin kalp ritim bozukluğu gibi ciddi yan etkileri var. Hatta bu tedavi sonucu ölenlerde fazla. Yurtdışında bu tedavinin hiçbir faydası olmadığı için uygulanmadığı yönünde haberler okuyorum. Siz bu hastalığa yakalanırsanız bakanlığın elinize tutuşturduğu bu ilaçları kullanmayı düşünüyor musunuz?




 
hidrosiklorokini 20 senedir kullanıyorum.


  • sutlu nescafe  (29.08.20 19:04:22) 
@sutlu nescafe detaylı tıbbi bilgiye sahip değilim. Kalp ritmini bozan belki de azitrodur. Ya da yüksek doz verildiği içindir.


  • Mistyimage  (29.08.20 19:06:09) 
günde 1 tablet veriyorlar diye biliyorum. uzuuuuuunca bir süre günde 2 tablet kullandım. şimdi de tek tablete düştüm. azitromisin veya ikisi birleşince sıkıntı çıkartıyor olabilir.


  • sutlu nescafe  (29.08.20 19:07:30) 
Kendim tıbbi bir bilgiye sahip olmadığım, sağdan soldan okuduklarıma da göre de buna karar veremeyeceğim için doktorlar ne söylerse onu yaparım tabii ki.


  • fraise  (29.08.20 19:13:14) 
birçok makale o ilaçların pek de bir işe yaramadığı görüşünü destekliyor.
kararsız kalırdım bu konuda sanırım ama alırdım herhalde.

merak edenlere FDA ilaç onayını geri çekti geçenlerde fayda görmedikler için (en azından ileri derece hastalarda):
www.recoverytrial.net

177x5 makale mevcut, herkes kendine göre değerlendirebilir, her görüş var: pubchem.ncbi.nlm.nih.gov doktor değiliz tabi ama bulguları paylaşmışlar.
  • passion rules the game  (29.08.20 19:26:12 ~ 19:36:05) 
Tabi ki doktorun verdiği ilaçları alacağım.. Başka alternatif var mı? Yok. Sağdan soldan duyduğum bilgilere göre hareket etmem en azından. Siz nereden duydunuz peki öyle yaptığını ilaçların? Hangi makalede okudunuz? Atıf sayısı kaçtı? Bana söylediğiniz şeyler bilimsel gelmedi.


  • helena  (29.08.20 19:26:26 ~ 19:27:17) 
tartışmalı ilaç plaquenil (Hidroksiklorokin). yayınlanan bazı araştırmalardan sonra yasaklanma haberleri geldi, fda dikkatli kullanılmasını önerdi, fahrettin koca tedavinin arkasında durdu.
herhangi bir taraf tutmuyorum. basit bir internet aramasıyla konu ile ilgili haberlere ulaşabilirsiniz. ama mesele sağdan soldan duyma bir söylentinin ötesinde. bir de şöyle bir durum var ki, bu kaos ortamında tamamen kontrollü bir bilimsel çalışma yürütülmesini beklemek gerçekçi değil. birçok yeni tedavi çıktı, birçok farklı hastalığı olan hastaya bunlar birlikte uygulandı, farklı farklı aşamalarda geldiler ve en önemlisi bu virüsü daha doğru dürüst tanımıyoruz. bu ilaç önümüzdeki zamanlarda daha tutarlı verilerle daha doğru şekilde değerlendirilecektir diye düşünüyorum.
www.theguardian.com
www.sciencenews.org
www.haberturk.com
  • not dark yet  (29.08.20 20:56:06 ~ 21:02:58) 
hastaligin seyri cok agirlasirsa belki. yoksa full izolasyon + temiz beslenme + yuksek doz c vit + gun isigi + d vit disinda bir sey yapmam.


  • ehti  (29.08.20 21:04:27) 
Hastanede covid tedavisi görürken aynısını bir arkadaşım telefon ile arayıp söylemişti, '' Abi o ilaçlar yalnız bilmem ne organına çok zarar veriomuş abi bence kullanma'' dedi, kendisine üstün zekalılığından dolayı teşekkür edip bende seni akıllı zannederdim diyip telefonu kapatmasını rica ettim.

Ölüm ile cebelleştim, bir organınızın hasar görmesi mi ? hayatınızı kaybetmek mi ? bu ayrımı yapamayacak insanların direkt fişi çekilmeli bence, hiç uğraşılmamalı.
  • paramolacak  (30.08.20 00:08:11 ~ 00:09:08) 
Şöyle de bir durum var, bakanlık bakalım ilaç tutuşturacak mı, testleri negatif tomografisi temiz olup covid şüphesi çok ağır olan ama tedaviye başlanamayan hastalar da duyuyoruz. Burada örnek var.

www.eksiduyuru.com

Günde 16 ilaç içildiğini falan okudum, kaparsam da o kadar ilacı midem kaldırır mı şüpheliyim :((
  • hair freak  (01.09.20 09:25:00) 
Tüm belirtileri gösteriyor ve kötüleşiyorsam hastaneye gidip ne tedavi verirlerse alırım.

Şüpheleniyor ve tam olarak belirtileri göstermiyorsam hastaneye gitmem evde izole ederim kendimi. Olmadığım halde hastaneden kapma ihtimalim var, pozitif ve hafif atlatıyorsam da doktorlar muhtemelen eve gönderecek zaten, çevremde sağlıkcı olan arkadaşlarım var onların tavsiyelerine uyarım herhalde.
  • jazzabel  (01.09.20 10:27:25) 
Öyle bir endişe geliyor ki, yan etki falan düşünmüyosunuz, bir an önce kurtulmak istiyosunuz, o nedenle pozitif teşhis edilseydim ne verirlerse kullanacaktım, bende hiç bir şey yok ama test sonucu negatif çıkan erkek arkadaşımın kan değerleri bir hafta süreyle kötüydü, pozitif çıkmadığı için ilaç da verilmiyordu, çok çok endişelendik, şimdi neyse ki hem genel halinde hem de kan değerlerinde iyiye gidiş var.


  •   (01.09.20 13:24:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.