[]

baz istasyonu

evimin sokağında dolmuş tipi bir araç park halinde duruyo, aracın tepesinde ise sevimli bi baz istasyonu var. aracın kullanıcısı olan adam ölçüm yaptıklarını ve bir süre orada duracağını söyledi. kaç gün duracağını sorduğumda ise belli olmaz ne kadar süreceğine bağlı 10 gün de sürebilir daha fazla da sürebilir gibi belirsiz bi yanıt aldım. valilikten izni olduğunu da söyledi. ancak gördükçe uyuz oluyorum, ne yapabilirim? ya da hiçbir şey yapmasam mı...

not: tepesine baz istasyonu dikilmiş olan araçlar esasen deprem bölgelerinde ya da bir şekilde iletişimin koptuğu bölgelerde kullanılmak üzere ortaya çıkmış.


 
btk'dan bir uzmanın olabilir.. plaka resmi miydi?


  • karrdanadam  (10.05.10 13:45:46) 
evinizin sokağına hizmet veren baz istasyonunda geçici bir sıkıntı oluştuğu için geçici olarak o aracı göndermişte olabilirler. telefonunuzun çekim gcünde sıkıntı yaşamayı önemsemiyorsanız şikayet edebilirsiniz tabii..


  • sayinseyirciler  (10.05.10 14:22:18) 
muhtemelen bulunduğunuz yerdeki baz ağında sorun vardır ve yedek hücre oluşturması için o aracı oraya koymuşlardır.sorun halledildikten sonra kaldırırlar mutlaka çünkü o araçlarda jenaratör çalışıyor sürekli o sebep kalıcı bir istasyon olması bakımından pahalıdır.
valilik ve BTK'dan izni vardır muhtemelen çünkü bu tip konumlandırma ve çalışmalar için mutlaka BTK'dan izin alınması gerekir.

  • icemanr  (10.05.10 14:33:17) 
dinleme yapıyorlardır.


  • jamswety  (10.05.10 16:37:47) 
@karrdanadam: plaka resmi değil ancak btk dan izinli.
@sayinseyirciler: ailemin bir üyesi çamlıca'daki radyo vericilerine çok da uzak olmayan bir yerde oturduğumuz dönemlerde milyonda bir görülen bir çeşit kemik iliği rahatsızlığına yakalandı (henüz 20 yaşındayken), iyileşme olasılığı yok ve 4 senedir tedavi görüyor. bu rahatsızlığın baz istasyonlarının ve radyo vericilerinin yaydığı zararlı dalgalarla ilgili olduğu tüm hekimlerin hemfikir olduğu bir konu. dolayısıyla telefonumun çekim gücünün azalması ya da yok olması benim en son önemseyeceğim şeydir ve evimin önünde eşşek gibi bir baz istasyonunu istememem de son derece doğal ve makuldur.

  • infamis  (10.05.10 20:07:38) 
@infamis: çamlıca'daki antenlerden binlerce megawatt çıkış yapılıyor dolayısı ile bu RF'ler ciddi manada uzun süreli maruz kalınmasında bünyede rezonans yaratıyor ve buna bağlı olarakta iç organlarda çeşitli düzensizlikler ve bozukluklar ortaya çıkıyor.
cep telefonlarının çıkış güçleri çok düşüktür çünkü hücre sistemli baz istasyonları sayesinde hemen bağlantı kurabilir ve görüşmenin gerçekleşmesini sağlarlar.
kısa sürede etkisi yoktur ama uzun yıllar buna maruz kalmak sağlık problemi çıkarabilir, kaldı ki bu birçok rf'le çalışan cihaz üzerinde uyarı şeklinde yazar.
  • icemanr  (11.05.10 09:24:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.