[]

Evde beslemek için hangi kuş

Evde beslemek için uysal, çocuklarla arası iyi, bakımı kolay olursa tabi daha da iyi bir kuş türü önerebilir misiniz? Muhabbet kuşları, papağanlar her türlüsü olabilir. Kuş alma ve besleme tüyoları da çok makbule geçer. Teşekkürler




 
keşke hiç almasanız. geçen gün evlerin birinin balkonunda kafesin içinde bir kuş gördüm. hava alsın diye kafesle çıkarmışlar. o manzara bayağı bir üzdü beni. hayvanat bahçesi mantığından pek bir farkı yok gibi.


  • anarsika  (29.08.20 13:05:02) 
Çok haklısınız kafeste kuş görünce ben de hep üzülüyorum ama onu seversek, güzel bakarsak, evde uçmasına izin verirsek petshoptaki halinden daha mutlu bir kuş olmaz mı diye de düşünüyorum. Kimse kuş almazsa petshoplarda da kuş olmaz diyceksiniz onda da haklısınız. Kararsız kaldım kedi köpek hamster alerjim olduğu için pek bir seçeneğim de yok. Cevap için teşekkürler almaya kesin karar vermeden önce dediklerinizi de önüne alacağım.


  • Kat  (29.08.20 13:13:46) 
*göz önüne


  • Kat  (29.08.20 13:15:00) 
adam kusa resmen muebbet hapis cezasi vermis ama sorsan hayvansever.

resmen dunyanin en buyuk paradoksu.
  • baldur2  (29.08.20 14:07:28) 
Ben bir muhabbet kuşu sahibi olarak yazayım;

Siz almazsanız zaten o zavallı kuşçuk, kuşçudaki veya petshoptaki o b*k götüren kafeste 15-20 kuşla birden yaşayacak. Bizim kuşu aldık, bulduğumuz devasa (epey büyük yarım metre vardır boyu) kafese koyduk, hayvancağız önce yeni eve alıştı. Şimdiyse ev içinde kafese sadece uyumadan uyumaya giriyor. Kapı pencereye tel çektik, olabileceği en özgür ortamda. Yatak odasından salona oradan mutfağa falan geziyor. Bazen beni taksi niyetine kullanıp kafamda oturarak salondan odalara geliyor.
Satılan Muhabbet kuşları doğada yaşayabilen cinslerden değil. Eğer el kadar kafeste tutacaksanız hiç almayın. Ama alıştırıp evde salarım diyorsanız alın. Çok meraklı ve eğlenceli kuşlardır. Bizimki bizimle kahvaltı eder, öğlen ekmeğimizi didikler, akşam tv izler kendince bulduğu oyuncaklarıyla oynar. Gece uyumaya kafesine girer.
  • helena  (29.08.20 14:21:34) 
Muhabbet kuslari cok uzun yillardir ulkemizde uretiliyor malesef. Bize hep bakamayip verenlerden geldi kuslar, cok uzun sene yasayabiliyorlar iyi bakarsaniz, evde ucmasina ve kafasina gore takilmasina izin verirseniz. Bizdeki son kus 8 yasina kadar yasadi, kafesine sadece su ve mama icin girer, kalan zamanlarda istedigi yerde uyur, gezer, takilirdi. vitamin vs verirsiniz zaten, internetten bulursunuz detayi. Sakin evden kacmasina izin vermeyin, kediler yakalayip catir cutur yiyorlar. Bir de bizim hatamiz evinde baska kuslar olan birine birkac gun emanet etmek - sakin yapmayin, diger kuslarla kavga edip oldurulebiliyorlar. Kuslar birlesip bizimkinin gagasini parcalamis, o da aninda olmus. Hala icimizde yaradir, keske emanet etmeseydik.

Bir de serinde, ruzgarda, sogukta kalamazlar. Durgunlasip, surekli size sokulmaya baslarlarsa oy ne tatli diyip normal sanmayin, hemen veterinere goturun ki antibiyotik vs baslatsin.

Fazla hassaslar kuslar. Alternatif olarak alerji yapmayan kopek cinsleri var, barinaklarda arastirip eminim sokaga atilmis alerji yapmayan cins kopek bulabilirsiniz. Malesef barinaklar her cinsten kopeklerle dolu (yavruyken karne hediyesi olarak satin alinmis ve sorumluluk artinca sokaga atilmis) ve hepsi yuva sahibi olmayi hakediyorlar.
  • kurbanlik koyun  (29.08.20 16:19:20) 
Forpus papağanlarına bakabilirsiniz, iyi bakarsanız 20 sene yaşıyorlar. Fakat iyi ilgilenmeniz, kafes dışı ve verimli zaman geçirmesini (oyuncaklar, oyun alanları) sağlamanız, yalnızca tohumlarla çekirdeklerle beslemeyip mamalar hazırlamanız gerekir.

Bizim forpus papağanımız var iki senedir ve canımız, ciğerimiz oldu. Hatta başkalarının da kuşlarına iyi bakmasına yardımcı olmak için bir Youtube kanalı açtık, ilginizi çekerse bakabilirsiniz: www.youtube.com

Kuşlar uçmaları sebebiyle insanlar için özgürlüğü çağrıştırıyorlar, bu yüzden kimileri evde beslenmeleri ile ilgili hassas olabiliyor. Sanki kediler, köpekler, hamster'lar evde beslenmek için yaratılmışlar gibi.. Günde iki kez yarımşar saat yürüyüşe çıkarınca köpekler çok mutlu oluyorlarmış gibi. Sevgi dolu ve ilgili bir evde kuşlar çok mutlu olabiliyorlar, siz bunu anlayabiliyorsunuz zaten.
  • gmzo  (29.08.20 17:41:51) 
uysal bir pakistan papağanı ya da sultan papağanı tavsiye ederim.


  • sinek kral  (29.08.20 20:45:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.