[]

Merkezi yatay geçiş kayıt hakkından vazgeçme nasıl gerçekleşiyor?

İktisat bölümünün birinci sınıfını bitirdim. Ama bu bir sene bana çok zor geldi, kesinlikle yapabileceğim bir alan, bölüm değilmiş. Bu yüzden bu sene sayısal puanımla üç ayrı üniversiteye merkezi yatay geçiş başvurusunda bulundum. Başvuru yaptığım Gebze Teknik Üniversitesi'ne kayıt hakkı kazandım ama asıl geçiş yapmak istediğim üniversite henüz sonuçlarını açıklamadı. Ben iktisatta asla devam etmek istemediğim için Gebze Teknik Üniversitesi'ne kayıt yaptıracağım. Üniversire kayıt yaptırdıktan sonra güz yarıyılı başlamadan önce kayıt hakkından vazgeçebilebileceğine, bu şekilde yatay geçişte kayıt hakkı kazanılan bir başka üniversiteye sorunsuz kayıt yapıldığına dair bilgi paylaşmış.

www.gtu.edu.tr

Gebze Teknik'e kayıt olduktan sonra, asıl istediğim üniversitede kayıt hakkı kazanırsam ve Gebze'de kayıt hakkımı iptal ettirip, asıl istediğim üniversiteye kayıt yaptırırken sorun yaşar mıyım? Bu iptal hakkının belli bir süresi var mı? Gebze Teknik kayıtları 4 eylül tarihinde bitirecek. Asıl istediğim üniversite ise sonuçları 15 eylül gibi açıklayacaktır.

 
Ek madde 1 kapsamında sadece bir yere geçiş yapabilir, oradan da eski okulunuza geri dönebilirsiniz. O dediğiniz senaryo mümkün değil.


  • armagan abanuz  (29.08.20 12:15:33) 
@armagan abanuz

Teşekkür ederim yanıt için, peki aşağıdaki durum söz konusu olmuyor mu? Ben bu açıklamayı sadece Gebze Teknik'in sayfasında gördüm. Yani diyor ki eski okuluna dönünce kazandığın başka okula kayıt yaptırabilirsin. :/

MADDE 8 

(4) Bu Yönetmelik kapsamında geçiş yapan öğrencilerin yeni durumları, kayıt işlemi tamamlanıp, geçiş ve intibak işlemleri kesinleştikten sonra en geç 15 gün içinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yükseköğretim öğrenci veritabanına (YÖKSİS) işlenir. (Ek cümleler:RG-21/12/2019-30985) İlgili yılda/dönemde yatay geçiş başvurusu kabul edilerek kayıt yaptıran ancak eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce yatay geçiş hakkından vazgeçen öğrencilerin yatay geçiş işlemleri iptal edilir. Bu öğrenciler yatay geçiş yapmış öğrenci kabul edilmez ve yatay geçiş başvurusu yaptıkları yükseköğretim kurumuna geri dönerler. Bu öğrenciler yatay geçiş kaydını iptal ettirdikleri yıl/dönemde başka bir yükseköğretim kurumuna yatay geçiş hakkı elde etmeleri durumunda yatay geçiş yapabilirler. Bu durumdaki öğrenciler de bu madde hükümlerine göre yükseköğretim öğrenci veri tabanına (YÖKSİS) işlenir.
  • GoodMorningTeacher  (29.08.20 12:22:09) 
Kafam karıştı. Böyle bir madde eskiden yoktu sanırsam. Siz güncel merkezi yatay geçiş yönetmeliğine bir bakın. Ben de müsait olunca bakayım bi.


  • armagan abanuz  (29.08.20 12:28:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.