[]

beylikdüzünde oturmak ile ilgili değerli önerilerinizi bekliyorum

Merhaba, Beylikdüzü'nde 1 haftadır ev bakıyorum. Bahçekent, koza taraflarına da baktım fakat batık projeler çok, düzgün işleyen yerlerde takdir edersiniz daha pahalı beni aşıyor.
Beylikdüzü'nde oturulacak semtlerle ilgili genel bilgileri edindim. Maksimum 300000 tercihen 250000 TL ile ne yapmamı önerirsiniz?
Özellikle o bölgeleri tanıyanların önerileri şu an ilaç gibi gelecek. Teşekkürler.

Not: Avcılar düşünmüyorum. Deprem meselesi ile ilgili araştırmalar okudum, binaların yeniliği eskiliğinden bağımsız olarak zemin yapısının yapılaşmaya müsait olmadığının yazılı olduğu bir çok kaynak mevcut.
Not 2: Büyükçekmece/Gürpınar düşünmüyorum. Heyelan sebebiyle yıkılan, kayan yapılar mevcut.

 
Istanbullu degil misiniz? Duzgun muhit o paralara olmaz ki istanbulda.

Ayrica avcilardan cekinip hemen yani basinda anca eski binaya yetecek bir tutarla ev aramaniz da ilginc. Depreme bu kadar takiksaniz o parayla herhangi bi yerden ev almayin. Alamazsiniz degil, almayin.

Avcilara 15-20 km mesafede bi semtteyim. Sirf su dusunceden dolayi eski pusku apartmanimiz kontrol bile edilmedi. Apartman sakinlerindeki genel gorus, depremin kucukcekmece, avcilar ve beylikduzunu vuracagi yonunde cunku. Sizinki de o hesap olmus. Bu zihniyet istanbulun sonu olacak. Kirik dokuk evlere ama burasi deprem bolgesi (o da ne demekse) degil denilip fahis fiyatlar isteniyor.

Neyse, beylikduzunde ev bakmis biri olarak o fiyatlara yeni bina iyi bir yerde mumkun degil diyorum. Ama iste sizin dusunceye gore eski binaya cikabilirsiniz ne de olsa saglam(!) semt.. gene de paraniz dusuk kaliyor iyi bi site icin gerci.

Avcilara gelince elinizdeki paranin en az 2 kati olacak ki yeni daire tutun zaten, orasi da bu butceye gelmezdi yani (daha gecen bi arkadasa ev sorduk, 700000di, 2+1)

Buyukcekmece, gurpinar butcenize uygun duruyor. Bence buralarda iyi yapilmis yer bulunabilir.

Heyelan, kayan yapilar, deprem...

Saglam yere bozuk bina yapilirsa coker de kayar da. Bozuk yere saglam bina yapmak onemli. Bu kisma odaklanin arastirmanizda.
  • Kittie  (29.08.20 07:58:39) 
beylikdüzünde ikamet eden ve ev arayan birisi olarak yardımcı olayım.

elinizdeki miktar ile bölgede bulacağınız evler sizin de belirttiğiniz gibi batık projeler, iskanı alınmamış/alınamayacak evler.

bölgede yeni yapılan evler özellikle migros tarafında olan bölgede oturulabilecek, kapalı garjı olan, eli yüzü düzgün binalar 600.000 ile açılış yapıyor. o da giriş kat 2+1 tarzı. üst katlara gelince 700-800 binler normal fiyata geliyor.

barış mahallesi tarafında eski binalarda oturulacak şekilde 400-450 bin bandında evler bulabilirsiniz. 350-400 arasındakiler de içine masraf istiyor. masraf sonrası da zaten oturulacak ev fiyatlarına geliyor.

deperm meselesi de, elinizdeki fiyatlarla avcılarda eski ev bulursunuz. deprem öncesi yapılmış. avcıların kentsel dönüşüm problemi var. evler genelde 5-6 katlı ama dönüşüm sonrası verilen izin 4 kat. dolayısıyla evlerin %80'i dönüşüme giremiyor. dönüşüme giremeyen evler de sizin elinizdeki ücretlerle oluyor.

en son avcılarda, üniversite yanındaki firuza konakları denen, beton yığınında sanayiye bakan evler 800 bin-1.2 mil. arasındaydı ki bu pandemi vs öncesi bir fiyattı.

şaka maka orta gelirli bir kişi için 0 el almak hayal. ben de o hayal içindeyim.
  • unique hint kumasi  (29.08.20 10:00:25) 
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Nispeten yeni yapılaşan yerlerde bakmamın sebebi fiyat uygunluğu zaten. Sadece Avcılar değil Florya'da deprem sebebiyle oturmam mesela. İstanbul deprem açısından her mahallesiyle zor bir şehir ama bunun yanı sıra zemin ve toprak yapısı işin rengini değiştiriyor. Avcıların 99 depreminde deprem merkezine daha yakın yerlerden daha çok zarar görmesinin sebebi toprak yapısının sarsıntı şiddetini artırması. O dönem konuyla ilgili araştırma yapan bir bilim insanının dediği şey şu İstanbulun bir parka ihtiyacı var Avcılar'ı yıkın park yapın, isteyene araştırmayı da yollarım.
Velhasıl annemin ailesi 1800lü yılların sonunda gelmiş İstanbula, Arnavutlar ama işte kendi kafalarına göre arsa çevirip ev yapmayı akıl edememişler, n'aparsınız :) Cebimdeki para belli alableceğim bölgeler belli, oralarda ev bakan ya da bölgede ikamet eden birilerinden biraz daha bilgi almaya çalışıyorum mesele bu.
Tekrar teşekkürler.
  • uygulugunusevdimin  (29.08.20 15:26:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.