[]

Hukuk kariyer - stajyerlik

Merhaba avukat arkadaşların acilen fikirlerine ihtiycım var.
İstanbulda stajjımı başlattım ve 2 bürodan olumlu dönüş aldım.
İkisi de pazartesi gel başla diyor.

1. Büro daha butik bir yer. 3 avukat çalışmakla beraber ceza hukuku ağırlıklı.
Verdikleri teklif 1500+yol parası(275tl)
Evime tam 1 saat uzaklıkta. 1 aylık deneme sürecinden sonra lojmanda ücretsiz kalma imkanı sunuyor. (Şu anda da kuzenimde ücretsiz kalıyorum)
1. Bürodaki avukatın tavırları daha abi gibi.

2. Büro daha kurumsal. Uluslararası işlerin de olduğu bir yer. Hukukun her alanından dosya var. Her alanı görecek olmamı vaad ediyorlar. 1 tane büyük patron var ve altında çalışan 8-10 tane avukat var.
Evime uzaklığı 20 dakika.
Verdikleri teklif 1250 lira artı 450 lira nakit yemek ücreti artı yol parası (275 tl)


Ben bir türlü karar veremedim. Deneyimlilerin fikirlerine ihtiyacım var.

 
kesinlikle 2. büro.

cezada hukukunun uygulamasında öyle öğreneceğin çetrefilli şeyler yok. harç hurç gibi müvekkilin asıl sorduğu "avugat bey/hanım kaç para vercez" gibi mevzular dahi yok, yargılama bedava çünkü. hukuk alanında farklı alanlarda farklı davalar görmek daha iyi olacaktır.
  • trajikomix  (28.08.20 23:14:21) 
Staj için butik bürolar her zaman daha öğreticidir 2. Büroda muhtemelen icra takip elamanı gibi çalışırsınız. Avukatlık stajında öncelikli amacınız hukuk öğrenmek olmasın avukatlık nasıl yapılır onu öğrenmek olsun. Nerede usta çırak ilişkisi tutturabileceğinize kanaat getiriyorsanız orayı seçin derim.


  • apocalipy  (29.08.20 00:15:39) 
Teşekkürler arkadaşlar


  • adwokat  (29.08.20 11:44:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.