[]

Garanti Kapsamı Dışında Kalan Samsung Buzdolabı

Merhaba;

Ben bi haftalık tatile gittim geçtiğimiz günlerde döndüğümde buzdolabımın çalışmadığını, ve deep freeze bölümündeki eriyen yiyeceklerin de birbirinden kutuları ayrılınca düşüp gövdede çatlak oluşturduğunu fark ettim.

Servisi aradım geldi, fotoğraflarını çekti vs. 10 gün sonra bugün samsung buzdolabımın içindeki gövde çatlağının kullanıcı hatası olduğunu söyledi. Buzdolabımın değişimi için de 2.850 TL fiyat verdi.

Şimdi bu nasıl benim kullanıcı olarak hatam oluyor bunu anlamaya çalışıyorum. Buzdolabı ben evde yokken bozuluyor, çözülürken birbirinden ayrılıp gövdeye düşen plastik kutulardan birisi gövdesinde çatlak oluşturuyor ve bu yüzden 8 ay önce 5.500 TL ye aldığım buzdolabı için benden 2.850 TL ücret talep ediyorlar.

Bu konuyla ilgili benim yapabileceğim ne var, süreç nasıl işliyor bilgi verebilir misiniz?

 
öncelikle buzdolabının neden çalışmayı durdurduğunun yanıtını bulmanız lazım . elektrik voltaj hatası? kapağı açık bırakıp gitme vs vs. dediğiniz olayı kafamda canlandıramadım buzdolabına zarar verecek kadar malzeme dolap içinde düşüyor pek emin olamadım.

servisten kullanıcı hatası diye fiş alıp tüketici hakem heyetine başvurmanız gerekiyor. bol bol fotograf ve video çekip bilirkişi durum hakkında detaylı kanıya sahip olması için.
  • Fritz-X  (28.08.20 20:20:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.