[]

Devasa Ses Sistemli Bahçesinde Partiler Veren Ajansı Nasıl Durdurmak Gerek?

Meskenlerin olduğu bir bölgede (Beyoğlu Fındıklı) yer alan bir ajans, büyükçe, havuzlu, ses sistemli bahçesinde kafasına estikçe partiler veriyor.

50 m uzaktaki evimde, o çirkin bas sesinden dolayı sürekli gerilim içindeyim. Çin işkencesi gibi.

Bu sorun yıllardır var. Polise, zabıtaya, CİMER'e şikayetlerim belli ki sonuç vermiyor, bildiklerini okumaya devam ediyorlar. (Bir-iki kez polisin, zabıtanın durdurmuşluğu var, ama açık ki ceza kesilmiyor, veya kesilen ceza yetersiz.)

Çözüm olarak ne önerirsiniz?

Aklıma zabıtaya veya kaymakamlığa direkt/yüz yüze başvurmaktan başka çare gelmiyor.

 
Semt çok sıkıntılı hocam. Bazı semtlerde bunu yapsan anında kan alırlar, ama beyoğlu'nda böyle bir şey olacağını sanmam.


  • roket adam  (28.08.20 19:39:34) 
küçük semtte de parayi yedirmişlerse bir b.k olmuyor. ben dogrudan partiye daldim. sac sakal dagilmis, uzerimde esofman ama piskopat gibi. sonra hoparlorleri arka tarafa alip cevirdiler biraz daha iyi. hak yok hukuk yok batsin bu dusuncesizlii yemin ederim ya.


  • tunaktunaktun  (29.08.20 04:13:47) 
Biraz önce Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden bir çevre mühendisi aradı. 20:00-08:00 arası ses ölçümü yapan ekiplerin çalıştığını, gürültü yaşandığında belediyenin zabıta müdürlüğüne ulaşıp "evimde ses ölçümü yapılması için ekip gönderilmesini" talep etmemi önerdi. (08:00-20:00 arası ise, klasik zabıta müdahalesi, "lütfen sesi kısınız" vs. deyip ayrılmak, ceza uygulamamak.)

Daha önce ses kirliliği (ya da benzer bir şey) ile ilgili bir maddeden 4 bin-14 bin (üst sınırı yanlış hatırlıyor olabilirim) TL'lik ceza yazılıyorken, son 2 aydır çevre kanununa muhalefet etmek suçundan 44 bin TL ceza yazıldığını, bu nedenle caydırıcılığın arttığını söyledi.

Bu personelin telefon numarasını, gerektiğinde danışmak için, kendisinden izin alarak, kaydettim.

Umutluyum.

Bu arada, dün önce polisi, sonra da zabıtayı aramıştım. Muhtemelen polis kısa zamanda geldi ve ses azaldı (ama hala rahatsız ediciydi). Zabıta ise, genellikle olduğu gibi, başvurumu sonraya atmış. (Beni arayan personele olayla ilgili bilgi bu sabah, yani olayın bir gün sonrasında ulaşmış, o da mesaisi başlar başlamaz beni aramış. Şikayetimin saati ise 18:39, yani ölçüm ekibinin çalışma saatlerinin dışında.)

Sonuç: Önerilen, ses ölçümü yaptırmak ve yüklü bir ceza ile (44 bin TL) korkutmak.
  • pantepember  (29.08.20 20:38:07 ~ 20:42:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.