[]

Sokak kedilerini besliyorum fakat...

Merhabalar;

Uzun zamandır 15 kiloluk mama alarak sokağımdaki, bahçemdeki, çevremdeki kedileri besliyorum. Bu kediler arasında bir sefer görüp bir daha görmediklerim de var bahçeme abone olmuş 7 8 kedim de var. Bu bebekler her gün düzenli olarak sabah ve akşam mamalarını yiyip sularını içip biraz da kendilerini sevdirip gidiyorlar. Hatta kimisi mamasını yiyor doyunca da hiç durmadan çekip gidiyor.

Sorum şu ki;

Bahçeme alışan bu kedilerden rahatsız olan bir adet en üst kat komşum var. Çiş veya kaka kokusu, sinek böcek durumu da yok, sırf sorun çıkmasın diye kontrol ediyorum ve bahçeyi, çardağı yıkıyorum sıklıkla.

Kedileri alıştırdınız, beslemeyin demiş anneme komşu. Bana söylemiyor çünkü tartışmak istemiyor.

Karnını doyurup gidecek olan bu kedileri aç bırakmaya gönlüm razı olamaz hem alıştılar, biliyorlar ki karınları doyacak, elleri boş kalmayacak, o sebeple düzenli şekilde geliyorlar bana.

Sırf bana çatmasınlar diye belediyeyle iletişime geçtim, şu belediye logolu mama ve su kaplarından mahallemize koymalarını istedim fakat henüz ihaledeymiş, ellerinde yokmuş falan filan.

Bu adam bir kez daha uyarıda bulunursa ne demeliyim acaba? Kırmak da istemiyorum kimseyi fakat kedilerimi de aç bırakamam.

Teşekkür ederim şimdiden.

 
Bu söylediğinizi düşündüm hatta farklı yollar da aradım fakat önümüz arkamız çok işlek caddeler, allah korusun yola fırlasalar kahrolurum. Zira bahçeden bahçeye takılıyorlar, sokaklarda gezmiyorlar. Yan apartmanın ağaçlarında, otların arasında, çardağın tepesinde falan uyuyorlar. Ramazan bayramında bu kedilerden biri trafik kazası geçirdi, veterinere zor yetiştirdim ve 40 dikiş atıldı, bebek gibi besledim de iyileştirdim. Aynı şeyleri yaşamayı hiç istemiyorum...


  • teoridefeminist pratiktegeysa  (28.08.20 17:15:09) 
Kediler bölgelerini kolay kolay terk etmez, uzak bi yere götürürseniz geri dönmeye çalışırlar her seferinde, yollarda telef olurlar vs. En üst katta oturan biri hiçbir kirlilik yaratmıyorken kedilerden rahatsız oluyorsa kendisi kalpsiz merhametsiz bir zavallı benim gözümde, kalbini kırmaktan çekinmeyin. Bu insanlardan ne yazık ki çok var bu ülkede, hayvanları zehirleyen zihniyet de bu. Hayvanları koruma kanunun ilgili maddeleri sizden taraf, kendisine de bildirin hatta kapısına asın cıktısını alıp.


  • hipopotamus  (28.08.20 17:16:07) 
Bana bu adamın eşi hiç samimi olmamamız rağmen beni yalnız yakaladığında mütemadiyen "çocuk doğur kız, artık evlen" falan diyen bir tip. Bunlara nasıl laf anlatsam bilemiyorum. Şöyle düşündüm; "abla benim çocuğum olmuyor, kedilerle kendimi avutuyorum, beni idare edin" diyip ajitasyon yapsam mı? :) Belki bana üzülüp kedilerimi rahat bırakırlar.


  • teoridefeminist pratiktegeysa  (28.08.20 17:28:34) 
ortak alanlarda herkesin söz hakkı var. siz kediler gelsin diyorsanız komşu gelmesin diyebilir. 7-8 kedi koku da yapar bahçeyi de işaretler.


  • ya ben lan neyse  (28.08.20 17:55:54) 
bahçede kedi beslemek yasak değil. hukuki haklarınızı bilin öncelikle. bir kişinin nedensiz rahatsızlığı yüzünden hayvanları göz göre göre tehlikeli alanlara çekmek vicdansızlıktır. sizin yapmanız gereken en önemli şey kısırlaştırma. öyle olunca işaretleme de önemli ölçüde azalacak. hayvan sayısı kontrol altında olacak.
ayrıca illa ki başka komşularınız da vardır kedi seven onlarla birlikte yemek koyun besleyin.

  • not dark yet  (28.08.20 18:07:22) 
Kedilerden şikayet eden bu aile bahçemizde sivas kangal bakmaya çalışıp binamızı çok afedersiniz b*k sineklerinden geçilmez hale getirmiş insanlar. Hayvancağızı oğlu alkolü bırakıp evde otursun diye getirdiler fakat tabii ki umdukları gibi olmadı. Ne tuvaletini temizlediler ne hayvanı gezdirdiler. O zaman da ben yıkadık pakladım bahçeyi ve hiç ses etmedik hayvana zarar gelmesin diye.

Yanlış anlaşılmasın bahane üretmiyorum sadece objektif olunmasını ve eşit şartlar talep ediyorum.
  • teoridefeminist pratiktegeysa  (28.08.20 18:19:02) 
@not dark: neye dayanarak? ben diyorum ki ortak alanlarda herkesin söz hakkı var, sen diyorsun ki yasak değil.

sayın duyurucu yargıtay kararıdır:

“…İncelenen dosya kapsamına, kararın dayandığı gerekçeye ve ana taşınmazın yönetim planın 9. Maddesinde bağımsız bölüm ve eklentiler ile ortak yerlerde kedi köpek gibi hayvanların beslenmesinin kat malikleri kurulunun müsaadesine tâbi tutulduğu belirlenerek hüküm kurulduğuna göre, yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddi ile usul ve kanuna uygun olan hükmün onanmasına karar vermek gerekmiştir…” Yargıtay Kararı – 20. HD E. 2017/3122 K. 2017/7051 T. 28.9.2017

“…Dosya içindeki bilgi ve belgelerden, yönetim planının 3/B-1 maddesi içeriğinden; anataşınmazın bahçesinde veya balkonunda köpek beslenmesinin yasaklandığı, köpeğin yalnızca ev içinde beslenmesine izin verildiği açıkça anlaşılmaktadır. Davalının bahçeye köpek kulübesi yapmak suretiyle köpek beslediği toplanan delillerle kanıtlandığına göre, mahkemece bu eyleminin önlenmesine, köpek kulübesinin kaldırılmasına, ortak alanın eski hale getirilmesine karar verilmesi gerekirken…” Yargıtay Kararı 18. HD E. 2011/6339 K. 2011/7755 T. 27.06.2011
  • ya ben lan neyse  (28.08.20 18:29:01 ~ 18:31:09) 
(git: www.haykonfed.org)
(git: www.haykonfed.org)
1-arkadaşın apartman yönetim planı mı var elinizde?
2-sahipli hayvanla sahipsiz hayvanı karıştırmasak mı?

sokak hayvanlarının yaşam hakkı yasayla korunmaktadır, buna güvenli açık alanlarda doyurulmalarına engel olmak da dahildir.
  • not dark yet  (28.08.20 18:40:11 ~ 19:13:48) 
yorum yapmadan sizinkine benzeyen bir olaya bir avukat yanıtı bırakıyorum:

www.hukuki.net
  • ya ben lan neyse  (28.08.20 19:20:54) 
bahsi geçen türden ağır istifçilik vakaları zaten başlı başına hayvan hakları ihlali.
burada insani ölçülerde konulan bir kap mama, su ile ne ölcüde benzer olabilir?
hayvan sayısının kontrolüne ben de değindim zaten. ortamın temizliği sağlandıkça o bölgeye zaten girebilen kediler için bir kap mama ve suyun aleyhine çıkmış bir karar yok.
  • not dark yet  (28.08.20 19:55:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.