[]

Çifte vatandaşın Türk vatandaşlığından çıkması

durumunun getirileri ve götürüleri nedir? Gugıllayacağım ama herşey orada yazacak değil.

(diğeri Avrupa vatandaşlığı, ikamet Türkiye)


 
Çok bir götürusu yok gibi; özelikle şu mavi kart olaylarından sonra ama Turkiye'de ikamet ediliyorsa durum farklı olabilir. Erkek kardesim yurtdisinda, askerlik nedeniyle önümüzdeki yıllarda mecburen türk vatandaşlığından çıkacak gibi görünüyor; biz araştırınca aşırı negatif şeyler görmedik.

Ama ben de çifte vatandaşım ve Türkiye'de yaşıyorum; o yüzden çıkmak gibi bir niyetim yok. Niye çıkayım ki? Eğer bir zorunluluk yoksa vatandaşlığın kalması daha iyi bence.
  • fraise  (28.08.20 14:36:54 ~ 14:39:09) 
@fraise cevabın için teşekkür ederim. Çıkmak için olumlu bir sebep aramıyorum olay o değil. Geçerli Bi sebeple bir süreliğine çıktım. Faydası zararı nedir diye merak ediyorum, bakalım.


  • cosmicgadin  (28.08.20 14:41:30 ~ 14:41:59) 
bunu ben de düşündüm ama ben Türkiye'de ikamet etmiyorum artık. Vatandaşlıktan çıkmak demek artık bir kimlik numaran olmayacak demek. Yabancı vatandaş numarası falan alıyor galiba. Oturum ve çalışma izni gerekecek muhtemelen. AB vatandaşları vizesiz gelip 3 aya kadar kalabiliyor sanırım. Sağlık ve eğitim hizmetleri artık ne kadar ücretsizse o durumdan çıkacak. Banka işlemleri zorlaşacak, bankada hesap açmak, kredi çekmek dolayısıyla krediyle ev araba alma işleri zor olacak. Hatta kiralıkta bile ev sahipleri yabancılara verme konusunda çekingen olabilir, güvencesi olmazsa. Kamu kurumlarında ve muhtemelen özelde de iş bulmada sıkıntı olur.

Getiri olarak, erkekse askerlik gidiyor.

Ben de sonradan Türkiye'ye dönersem diye vazgeçtim. Hatta bankadan kredi falan çekiyorum, bir nevi daha fazla kredi çekme limitim oluyor iki ülke olarak. Yaşadığım yerde pek çekmiyorum ama, olur da ödeyemezsem sicilim kirlenmesin burada, TR'de kirlensin :)

cevap sonrası edit: geçerli sebeple çıktım diyince aklıma geldi. Üniversite zamanı ben pek düşünmedim de birkaç arkadaş çıkıp üniversite sınavına yabancı sınavıyla girip güzel bölümlere yerleştiler çünkü o sınav daha kolaydı. Bir avantajı da bu eğer bir şeyleri değiştirmedilerse yani 10 yıl önce böyleydi.
  • senolll  (28.08.20 14:48:43 ~ 14:51:30) 
Mavi kart olunca ne oturma izni ne de calisma izni sorun oluyor.
Eski tc kimlik no simdi mavi kartimda yaziyor misal.

  • kuehles blondes  (28.08.20 15:11:56) 
izinli çıkarsan mavi kartın olurseçme seçilme hariç tıpkı tc vatandaşı hakların olur. askerlikten yırtarsın. yalnız şunu diyeyim akp gelmeden evvel türk vatandaşlığı almak dünyanın en zor işlerinden biriydi bakmayın şimdi ite köpeğe kemik atar gibi saçılıp verildiğine zamanında inanılmaz zordu türk vatandaşı olmak ondan daha zor olansa türkiyede çalışma izni almaktı. old gold days diyorum...


  • haskoylu deli hasan  (28.08.20 16:32:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.