[]

online eğitimin okulları bitirmesi

bu konuda ne düşünüyorsunuz? bu konuda yazılmış bir akademik makale vs. var mı? günümüzde bir lise öğrencisinin bazı şeyleri sadece ezberlemek için okula gitmesine gerek yok. youtube'ta çok iyi anlatan birçok hoca var. online eğitimin tek sıkıntısı pratiğe dayalı alanlarda olabilir. o tarz eğitimler eskisi gibi devam eder ama teorik eğitim için bence okullar falan kalmıcak. öğrenciler gitmek bile istemicek. 10 yıl önce ünivesite sınavına hazırlanırken %100 burs kazandığım dersaneyi bırakmıştım. çünkü internette her şey vardı ve dersane eve uzaktı.

bu alanda kurulan startuplar baya artıyor. hatta doymamış alanlardan biri belki. bence 20 sene sonra eğitim sistemi ciddi anlamda değişecek. çünkü youtube'tan bile lise tarih derslerine ulaşabilen bir öğrenci bunları öğrenmek için okula gitmez. hem daha ucuz hem etkili hem de daha hızlı.


 
Son olaylar ve pandemi süreciyle ilgiliyse bu online eğitim konusu, bir makale olması zor, daha erken.

Fakat size hiç katılmıyorum. Okul sadece öğrenim için değil sosyalleşme ve çocukların topluluk içinde yaşamayı öğrenmesi için de var.
  • kobuzchu kiz  (28.08.20 13:04:31 ~ 13:04:48) 
Okula ogrenmek icin giden azdir saniyorum.
Sosyallesmek,l normalde taniyamayacagin kisilerle tanismak, olumlu olumsuz tecrubeler edinmek icin gidiliyor. Ayrica uni olarak degil de cocuklar icin bakarsak enerji atiyorlar ve surekli evde kalmamis oluyorlar.

  • kuehles blondes  (28.08.20 13:05:47) 
Sosyallik konusunu açmak istedim. Okulda çocuk farklı ailelerden gelen yaşıtlarını görüyor, kendi evinde normal gördüğü şeyleri sorgulayabiliyor, evinde bir sorun varsa öğretmenlerinden yardım alabiliyor, aile/akraba dışında arkadaşlar ediniyor, farklı fikirler görüyor, paylaşmayı, rekabeti falan öğreniyor.

Bizimki gibi dünya görüşü çok uçlarda olan bir ülkede çocukların sadece aile içinde eğitim alması (öğrenim demiyorum, özellikle eğitim diyorum) çok tehlikeli bir şey bence. Aynı gerekçeyle mesela din derslerinin de sürmesi gerektiğini savunuyorum hep, çocukların uç fikirli anne babalarından başka görüşleri/inançları/fikirleri de öğrenmeleri gerekiyor.
  • kobuzchu kiz  (28.08.20 13:09:18) 
hayvan çocuğu gibi bir nesle gebe olur bu durum.
okulu sadece öğretim olarak görmemek lazım.

çocukların sosyal hayata hazırlanması, grup çalışmaları, arkadaşlık vs vs bir dünya etkisi var okulların.

bu konuda uzmanlığı olan kişilerin yoyrumları olacaktır ama bence durum bu.
  • teritori  (28.08.20 13:16:38) 
@kobuzchu kiz +1000 ;

Okulları sadece ders ve sınav zannetmek büyük yanılgıdır. Genç bireylerin sosyalleşmek için en büyük alanı olduğu gibi , disiplini öğretir ( höt,zöt anlamında değil ). Saatinde uyanmak, okula gitmek, kılık kıyafete , hitap ve edebine şekil vermek için en güzel kaynaktır. Başarının takdirini görmek , gerçekten başarılı mısın kendini görmek, rekabet içinde neler yapabileceğinin öğrenildiği yerdir aynı zamanda. Buraya kadar olan kısmını Mahmut Hoca ses tonu ile okuyabilirsiniz.
  • synax  (28.08.20 13:18:14) 
Okul denildiği gibi formal şeylerden ibaret değil. Pek çok informal öğrenme mevcut. Bunun yanında bizim ülke gibi gençlerin, çocukların sosyalleşebileceği alan, ortam(kurs vs.) sayısı neredeyse olmayan ülkelerde inanılmaz önemli.

Bu dediklerimi anaokulundan yüksek öğretime kadar bütün kademelere genelleyebilirim rahatlıkla.

İnanın çocuklar öğretmenlerden fazla birbirinden bir şeyler öğreniyor hayata dair. Sadece matematik fen olarak bakmak aşırı dar bir bakış açısı.
  • westblack  (28.08.20 13:42:02) 
tabii ki öyle. ancak okulların kalitesi ortada. 10 yıl önce 12. sınıflar rapor alır ve evde üniversite sınavına çalışırdı son ay. eminim hala aynıdır. yani bugün bir öğrenci youtube'a obeb okek yazsa o gün derse gitmesine gerek yok. bence uzun vadede eğitim de buna göre şekillenecek. belki hibrit eğitim olabilir.


bu durum uzun süredir dikkatimi çekiyor. zaten dikkat çekmeyecek bir şey değil. dünya değişiyor. ama pandemi ile birlikte daha da belli oldu. online eğitim alanında iyi işler yapan çok startup var. deli gibi yatırım alıyorlar. bence 20 yıl sonra okullar ciddi anlamda değişecek. belki kalır ama bazı dersler kesinlikle online olacak.
  • black mamba  (28.08.20 14:03:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.