[]

hangi kahve ekipmanını alayım? syphon vs v60 ve kahve değirmeni

nespresso kapsüllü makinem ve french pressim var yanına bir kahve ekipmanı daha alıcam.

syphon mu alayım yoksa v60 mı? ve bunların ucuzu pahalısı da var. Bim'e mesela 10 TL'ye plastik v60 gelmiş bugün gidip onu alayım yanına da iyi bir öğütücü ve syphon mu alayım?

syphon için daha ucuza markalar da var. hario olmasına gerek var mı?

bir tanede öğütücü alacağım. hario'nun mini öğütücüleri hem french press için hem syphon için öğütme imkanı verir mi?

 
Syphon deneyimlemedim.

V60 için herhangi bir marka alabilirsin hepsinin dizaynı aynı zaten. özellikle seramik olanlara sırf marka diye para bayılmaya gerek yok. ben Japonya’dan 5 liraya almıştım aynı tat.

Öğütücü önemli nokta burada ucuza bi şey alma. Hario’nun mini mill’i benim isimi görüyor. Tüm öğütüculerde boyutunu ayarlayabiliyosun. Makina tavsiye etmem el ogutucusu daha iyi. Makina homojen çekemiyor
  • Mcfly  (28.08.20 12:33:04) 
v60 alın ama 10 liraya plastik almayın, çok pahalı olmayan seramiklerden alın.
Ya da cold brew şeyi alın, soğuk kahve seviyorsanız çok güzel oluyor. Şundan aldım ben bu yaz, sürekli kullanıyoruz. www.kahve.com

El değirmeni mi alacaksınız yoksa elektrikli mi? Alacağınız öğütücünü kaç ayarı olduğuna bakın, en ince ne çekebildiği önemli. Daha sonra espresso makinesi de alırsınız belki. Ama syphon iri çekim istiyormuş, v60 orta çekim/kağıt filtre ayarında oluyor, çok ince çekmeyen bir makine de işinizi görür bunlar için.
www.kahve.com Şunu kullanıyoruz biz evde, Türk kahvesi inceliğinde çekemiyor ama espresso çok rahat çekiyor.
  • kobuzchu kiz  (28.08.20 12:36:01) 
Değirmen için parçalayan bıçaklı yerine değirmen taşı gibi mekanizması olanlardan alın. Ben sönmez marka el kahve değirmeni aldım. Biraz uğraşmali olsa da memnunum.


  • kisa  (28.08.20 12:37:32) 
Syphon çok uğraştırıyor çok ilginiz yoksa almayın. İki senedir durup duruyor evde o kadar da para döktük boşa gitti.
Ben chemex kullanıyorum ona da bir bakın derim.

  • cilekli pasta  (28.08.20 13:07:27) 
Anladigm kadariyla filtre kahve yapacaksiniz hep.

Iyi bir ogutucu hep lazim. 3 aydir Wilfa Uniform kullaniyorum, nicin onceden almadigima uzuluyorum. El degirmenlerini bes yil kadar kullandim, tenisci dirsegi denilen ortopedik soruna gebe oldular. Uzun süre kullanmayin el degirmeni. Evde surekli kahve yapma niyetindeyseniz, iyi cekirdek ve iyi ogutucu gerekiyor.

Filtre kahve, hangi sekliyle olursa olsun iyi bir ogutucu istiyor. V60, Chemex vs. fark etmez.

(Kisisel olarak Chemex´i hic begenmiyorum, fazla filtre ediyor bence, ozellikle french press sonrasinda asiri reduktif gelecektir. V60 günlük kullanimda hep bir adim onde. Syphon cok ugrastirici.)
  • buf-e kür  (28.08.20 13:35:14 ~ 13:37:59) 
Kalite için AeroPress + Dişli Öğütücü + Kaliteli Çekirdek


  • awareim  (28.08.20 16:24:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.