[]

Göz muaynesi sırasında sıkılan damla

Göz bebeğini büyüten bi damla sıkıyolardı ve o damladan belli bir süre sonra bulanık görme gibi bir durum ortaya çıkıyordu. Göz doktorlarında hala bu uygulama var mı ? Muayneden sonra araba kullanmakta sıkıntılı bir durum oluşuyor mu ?




 
Hala var mı bilmiyorum da araba kullanmayı bırak yürürken önünü doğru düzgün göremiyorsun o damladan sonra.


  • pati  (28.08.20 09:25:44) 
Ben göz tansiyonuma fısfıslı makine ile baktıramıyorum. Gözüme bu damlayı damlatıp doktor kendisi bakıyor. Bu işlem dışında hiç kullanmadılar bende.

Yanlış olmasın diye ekleme yapmak isterim, bana damlatılan hem uyuşturuyor gözü hem büyütüyor. Sonrasında pati nin dediği etkileri yaşıyorım yine
  • jazzabel  (28.08.20 09:33:17 ~ 09:36:44) 
evet hala var bu uygulama. bu uygulama daha çok yakın görmeyi etkiliyor. yazıları hiç göremiyordum. araba kullanmayı yarım saat / bir saat içinde yapabilirsin bence
ama muayene sırasında gözüne ışık tutarsa o uzağı görmen için daha büyük sıkıntı yapabilir.

  • dafuq  (28.08.20 09:36:31) 
bazen sikiyorlar bazen sikmiyorlar neye gore bilmiyorum, toplu tasima kullanin bence


  • neverletyougodown  (28.08.20 09:40:17) 
iki sene önce hala vardı. yan etkisini söylemeden sıkmışlardı önümü bile göremiyordum kapıda arabayla mal gibi kaldım :) etkisi yaklaşık 6-7 saat sürüyor. kör gibi dolanıyorsun ortada. araba kullanmak mümkün değil. yoldan falan da karşıdan karşıya geçmeni tavsiye etmem. baştan söyleyin arabayla geldim sıkıntılı bir durum oluşur mu diye.


  • delidir yakalayin  (28.08.20 09:40:59) 
hala kullanıyorlar evet :/


  • lcha  (28.08.20 09:41:33) 
hala kullanıyorlar, geçende eşimde kullanmışlar, eve yürüyerek dönmekte bile zorluk çekmiş. bence hiç riske etmeyin, yanınızda biriyle birlikte gidin ya da kimsenin yoksa taksi kullanın şu korona zamanında.


  • pasp  (28.08.20 10:07:57) 
Eğer gözün arka kısmına bakılacaksa (retina vs.) sıkılıyor.35 yıllık gööz hastası olduğumdandır belki,bende hafif ağrı dışında,görmede vs bi sıkıntı yaratmıyor,araç kullanabiliyorum.


  • arenas  (28.08.20 11:45:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.