[]

Kuşadasını bilenler

Günaydın,
Karantina başlamadan bi tatil yapmak istiyorum ama yabancı turistin çok gelmediği (sanırım test yapılmadan sınırdan alınıyorlarmış) bi yer olsun düşüncesiyle Kuşadası'na karar verdim. Ama hangi otele baksam otelin yorumları iyi olmasına rağmen hep deniz dalgalıydı, yosunluydu vs gibi yorumlar görüyorum. Daha önce hiç gitmediğim için emin olamadım denizi nasıldır Kuşadası'nın?



 
muğla’nın ilçeleri gibi koylar şeklinde değil kuşadası, açık denize baktığından dalga olması, bunun sonucu yosunlu olması kaçınılmaz. 20 yıldır her yaz gelirim, hatta şu an da adadayım ama kuşadası merkezde dalgasız yosunsuz bir plaj varsa da bilmiyorum. kadınlar denizi yakınlarında birkaç beach vardı girişi ücretli, biraz koy gibi olduğundan dalga azdı ama oralar da çok kalabalık oluyor diye gitmeyi bıraktık. güzelçamlı tarafına doğru giderseniz sevgi plajı olsun, milli parkın koyları olsun buralarda deniz güzel ama yerleşim emekli cenneti.

yabancı hemen hiç yok, pandemiden önce de oldukça azalmıştı zaten şimdi hiç kalmamış.
  • phoarbix  (28.08.20 08:39:19) 
kuşadasının denizi hep dalgalı ve pistir. marmaris bodrum datça öneririm. ayrıca çok gereksiz kalabalıktır.


  • mikahakkinen  (28.08.20 09:08:42) 
Çeşme'de yabancı turist olmaz. Kuşadası yerine Çeşme'ye gidebilirsin istersen.


  • nhtzmc  (28.08.20 09:22:41) 
Kuşadası güzeldir. ilayda yada istanköy otelde kalabilirsin. halk plajı hoşuna gitmezse jade beach club'a gidebilirsin. Kuşadasına yakın mesafede yaşıyorum aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin.


  • kanlakarisikyagmur  (28.08.20 09:53:31) 
güzelçamlı milli park denizi çok güzeldir ama merkeze uzak tabi ki.


  • schwannoma  (28.08.20 09:55:58) 
Dilek milli yarımadasi milli parkı çok güzel koylar var orda giriliyor ya da sevgi plajı ya da davutlar.


  • hicbirseyebosunaiclenmeyenkadin  (28.08.20 10:23:50) 
ben de dilek yarımadası demeye geldim:) denizi müthiş, denize girdiğinizde otelin beton yığınları yerine orman manzarası ve samos yarımadasını görmek harikaydı.


  • walser  (28.08.20 10:27:35) 
dilek yarımadasındaki milli parkı övdüler tıpkı yukarıdakiler gibi, gittik, ne su alabileceğin bir işletme var ne de kiralayabileceğin bir şemsiye. boş halk plajına oturur gibi oturuyorsun, oraya gideceksen her şeyi yanında götürmen lazım. ayrıca çok kalabalık ve genelde "halkın içinden" insanlar çok fazla, sosyal mesafe hak getire.

merkeze yakın değil ama davutlar-sevgi plajı tarafında denize girdik biz, su öyle pis değildi ve 4-5'e kadar dalga da yoğun olmuyordu. akşamüstü gibi rüzgar çıkıyor ve dalga o zaman büyüyor. zemin kum olduğu için öyle berrak bir denizi yok ama her yer yosun gibi bir durum da yok. merkezin denizi bana hiç girilebilir gelmedi, otel merkezde olmasına rağmen deniz için o taraflara gittik. sakin ve çok kalabalık değildi, insan profili de nezih. sadece hafta sonu yerli turist gelmişti. yabancı turist neredeyse hiç yoktu.
  • Bruce  (28.08.20 10:35:37 ~ 10:37:39) 
Geçen yıl gittim, maalesef kötüydü diye düşünüyorum. Övülen milli park da çok kalabalıktı, tesis zaten yok, gerçekten dert yani. Çeşme'ye git bence de.


  • roket adam  (28.08.20 11:44:34) 
dilek yarım adası/milli parkta dalgalı arkadaşlar. aydında yaşıyorum. yani kuşadası açık deniz olduğundan hep dalgalı olur. milli parkta işletme yok ve haftasonu çok kalabalık. zaten davutlar güzel çamlı tarafından iyi oteller yok.


  • mikahakkinen  (28.08.20 11:50:06) 
pek bir esprisi yok. başka bir yere giderken görüp geçilecek cinsten. bir diğeri için bkz çeşme.


  • silver apple  (28.08.20 12:00:06) 
Kuşadası harika bir yer değil ama butik otel isterseniz Villa Konak harika bir yer. Hemen yakınındaki Zümrüt pide salonunda dünyanın en iyi pidesini yedim.


  • le jeune turc  (29.08.20 00:44:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.