[]

Uyuz olmuş köpek için

Çalıştığım ilçedeki uyuz olmuş köpeğe yardımcı olmak istiyorum. Bunun için ilçedeki tek veteriner kliniğine gittim fakat veteriner hekim klinikte değildi. Telefonda görüştük geleceğini söyledi, gelmedi. Tekrar aradığımda siz bir hafta dekort tablet ve amoklovin kullanın sonrasında bakarız dedi. Bakarız kelimesinden hoşlanmıyorum hayvan hasta işte gel bakalım. Yok gelmedi. Ben de tedaviyi biraz internetten araştırıp şehir merkezinde başka bir veterinere gittim hayvanın durumunu anlattım. Birer hafta arayla üçer adet kullanmak üzere altı adet ilaç ve verdi. İlaçlara bakmadan aldım çıktım. Daha sora baktığımda antihelmintik olduklarını gördüm. Uyuz tedavisinde antihelmintik kullaninimin yeri esas mıdır bilmiyorum. Ben araştırdığımda ivermektin kullanmak gerektigini okumuştum fakat veterinerin karşısında bilmişlik yapmak istemediğim için işine karismadim. Zaten dogrusunu bilir mantığıyla ilaçlara bakmadan aldım çıktım. Şu an elimde bir uyuz köpek altı antihelmintik hap iki yardımcı olmamış/olamamis veteriner hekim var. Hayvana yardımcı olamadım sinirlerim alt üst oldu. Bu hafta işi bırakıyorum ben yardımcı olamazsam o ilçede kimse dönüp bakmaz hayvana öyle kalir. Şimdi ben ne yapayım bu elimdeki ilaçları kullanayım mi? Başka ilaç al diyorsanız isim ve kullanım şekli hakkında bilgi verebilir misiniz? Bu işi cozersem çok rahat edicem. Öneri bekliyorum sizlerden sevgili hayvanseverler.

Bu arada elimdeki antihemmintik ilacın etken maddeleri
Fenbendazol 150 mg
Pirantel pamoat 144mg
Prazikuantel 50g

 
Merhaba öncelikle geçmiş olsun.Hastalık tanısından kesin eminseniz,kazıntı vs alınıp uyuz teşhisi konulmasından bahsediyorum.Veteriner kliniklerinden temin edebileceğiz tek dozda uyuz tedavisi(12 hafta süreli etki ile ) yapabilen 'Bravecto'-Fluralaner içeren hem pire kene koruyucu hem de uyuz tedavisi yapan ilaçları tercih edebilirsiniz. Mutlaka hekiminizin hastayı görmesi ve kilo ölçümü yapması gereklidir. Bu ilaca muadil olarak Boehringer Ingelhaim in Nexgard ;ı ve Zoetis ;in Simparica 'sı da aynı protectif etkiyi gösterecektir.Aradaki tek fark Bravecto tek doz da 12 haftalık tedaviyi yaparken , Nexgard ve Simparica 35 er gün ara ile 3 adet çiğneme tableti şeklinde hastaya verilmelidir.Sadece Veteriner Kliniklerinden temin edebilirsiniz.İvermektin artık eskide kaldı diyebiliriz.Tekrar tekrar söyleyeyim mutlaka Hekimin hastayı görmesi ve uygun tedavi seçimini ona göre yapması gerekir.Tekrar çok geçmiş olsun.


  • vetconsult  (27.08.20 15:08:40) 
Köpek söylemeyez, ben söyliyim. Allah razı olsun senden.


  • antihero  (27.08.20 21:40:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.