[]

Çikolata Markası Oluşturma

Merhaba herkese, bir arkadaşımla butik çikolata yapıyoruz ve yavaştan profesyonel dünyaya giriş yapmak istiyoruz. Marka için isim önerilerinizi mesajla göndermenizi rica ediyorum

(Fotoğraftaki görseli google görsellerden buldum, yaptığımız çikolatalar bu tarzda ama ürün çeşitliliğimizi arttırmayı planıyoruz.)


* Ayrıca ismi türkçe mi olmalı ingilizce mi?

 
GemStone


  • nax  (27.08.20 11:56:34) 
İşim. Önerim yok ama gemstone çok güzel geldi isim olarak.
Ayrıca nerede yapıyorsunuz bu işi? Küçük bir paket nasıl alabilirim?

  • kisa  (27.08.20 12:04:07) 
buraya sormak tehlikeli. neden? biri inadına önerilen tüm isimleri her ortamda alabilir.
instagram ve twitterda önceden alınmış. youtube'da müsait vb.
böyle çiklolatalar yapıyorsnaız ben de beğendim.
  • sutlu nescafe  (27.08.20 12:16:05 ~ 12:16:25) 
Oha çok güzelmiş.

Branding olayını kapsamlı araştır. Dos and donts ları öğren. Tercihen tek kelime, telaffuzu yazımı kolay olsun vs gibi. Gemstone şahane mesela. Doğru ambalajla inanılmaz yerlere gidebilir. Nax a da bir kutu gönderirsin artık.
  • Giovanni Pipitto  (27.08.20 12:17:21) 
Doğru bir uyarı teşekkür ederim, @sutlu nescafe


  • anyelios  (27.08.20 12:18:34) 
hayır olsun :)


  • cccbehzatccc  (27.08.20 12:19:52) 
Evet. Oybirligiyle isim babasi olduguma gore cikolatalarimi beklerim. :P Hitap edecegi musteri kitlesine bagli olmakla birlikte isim ingilizce olmali diye dusunuyorum.


  • nax  (27.08.20 12:59:08) 
gemstone çok beğenilmiş ama ben de bu konuda azıcık bilgi sahibi biri olarak naçizane bir yorum yapayım. gemstone bu ürünün ismi olarak başarılı ama marka adı olarak ileride daha farklı çikolatalar yapmak isterseniz alakasız durur. daha geniş kapsamlı ve markanızın felsefesini yansıtacak bir isim seçmeniz daha faydalı olacaktır.

ek: isim ingilizce mi türkçe mi olmalı sorusunun yanıtı hitap ettiğiniz kitle ile alakalı. bence türkiye'de üretim yapıp türklere çikolata satacak bir markanın isminin ingilizce olması pek mantıklı değil.
  • knight of cydonia  (27.08.20 13:07:20 ~ 13:08:38) 
chocofalatte


  • reanarchy  (27.08.20 13:24:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.