[]

müge anlı ne yapıyor?

Birkaç kere izlemeye çalıştım ama çok itici bir kadın, programa katılanlar da saf mı desem cahil mi desem tuhaf tuhaf konuşan insanlar. Bu kadın şimdi emniyetin yapamadığını yapıp, kişileri ekran önünde mi konuşturuyor?




 
açıkçası nasıl oluyor bilmiyorum ama sürekli olaylar açığa kavuşunca sürekli emniyetle irtibat halindeydik, savcıyla irtibat halindeydik, cinayeti kimin işlediğini biliyorduk, bundan emindik, elimizdeki delillere dayanarak , emniyetin bize verdiği bilgilere göre, savcılığın bize yaptığı açıklamaya göre vb tarzında açıklamalar yapıyor. izlediğimden değil de ara sıra çok dehşet palu ailesi gibi olaylar olunca izliyorum.

ayrıca telefon kayıtlarına kadar ulaşıyor hani kim kiminle ne kadar görüşmüş, kaç dakka görüşmüş, telefonun olduğu konumu, kapanmadan önce nerede olduğu vb vb.

benim merak ettiğim şey durumun yasal boyutu, eğer gerçekten emniyet bilgi aktarıyorsa, savcılık bilgi aktarıyorsa bu ne kadar yasal?

benim vatandaş olarak ulaşamadığım bilgilere müge anlı hangi sıfatla ulaşıyor? kaldı ki cinayet falan söz konusu olduğunda bilmiyorum hiç denk geldiniz mi? polisler hiç bir açıklama yapmaz, sorusunu sorar, ifadeye çağırmak isterse çağırır hiç bir açıklama yapmaz detay vermez.
  • hem şişko hem deli  (27.08.20 11:03:16 ~ 11:07:46) 
Müge anım tezgahını kurmuş bekleyen örümcek gibi. Suçlu da olsa masum da olsa o programa çıkacak o insanlar. Kendini aklamak için, ortalığı bulandırmak için ya da sesini duyurmak için. Bir yerden sonra da kayış kopuyor. Herkes dahil oluyor. Emniyet saatlerce bu beyinsizleri dinleyemez. Ömür yetmez. Müge anımın çözdüğü bütün dosyalar önünde sonunda çözülecekti. Müge anım süreci hızlandırıyor.


  • allah yazdiysa bozsun  (27.08.20 11:03:53) 
Anadolu irfanını gözler önüne seriyor. Çomi tokatlıyor. Eğitilmez insanları ele güne rezil ediyor. Hem de bunu deplasmanda yapıyor.


  • le jeune turc  (27.08.20 11:12:12) 
Büyük olaylari ben de youtube den takip ediyorum.

Müge anli olmasaydi bu olaylar yinede cözülürdü demisler, ben katilmiyorum. Program 10 senelik olaylari bile zaman zaman ortaya cikardi.

Evet insanlari "kendinizi cikip aklayin" ayagina zorla programa cekiyorlar ama sonuc olarak emniyetin cözemeyecegi bir cok olayi bunlar cözdü. Cünkü bizim millet, "beni sahit yazarlar" diye emniyete konusmaya korkarkan, sirf popüler diye bu adamlara ne gördüyse takir takir anlatiyor.

Kadin sempatik olmayabilir, kanal tam bir cöplük olabilir ama haklarini da teslim etmek gerek.
  • VIPCH  (27.08.20 11:12:56 ~ 11:13:49) 
Muhtemelen bazen bir miktar para bazen başka yollarla yeni deliller elde ediyor. Faili meçhul dosyaların çözülmesine yardımcı olduğu için emniyet ve savcılık memnundur olaydan.

Önce fakir fakir adamları otele aldırıyor güzel bir zaman geçirmesini sağlıyor. Sonra tarafları bir şekilde birbirine düşürüp itiraf etmelerini sağlıyor. Ekibi güçlü eli kolu uzun.

Ayrıca bilgileri nerden buluyor demişsiniz hukuk danışmanları var olayın tarafları zaten stüdyoda olduğu için git mahkemeye emniyete dosya fotokopisi al gel diyorlar yani çok zor değil.

Ek olarak; maalesef bunlar Türkiye işte. Bu arkadaşlar ülkenin yönetiminde filan söz sahibi oluyor, komşumuz oluyor, belki çeşitli ilişkiler kurmak zorunda kalıyoruz :(

Son bölümde adamlardan biri “lambaları hep açık bırakıyoruz nasılsa elektrik faturasını devlet ödüyor” dediği an 300 küsür TL lik elektrik faturam geldi. O an birilerine, bişeylere sövdüm ama neye sövdüm söylemem
  • infernalcadre  (27.08.20 11:21:35) 
bu tür programlarda bazı olaylar gerçektir.
bazı olaylar ise kurmacadır ve figürasyon kullanılır.
bir tanıdığım yıllar önce figüran olarak katıldığını belirtmişti.
  • ankarakecisi  (27.08.20 11:27:21) 
emniyetin ulaşamayacağı kişiler arayıp bilgi verebiliyor. mesela seneler önceki komşusu, o sırada yoldan geçip ona garip gelen bir olayı görmüş birisi sonrasında arayıp aa ben oradan geçiyordum, böyle böyle oldu meğersem bunun içinmiş diyor. bu insan olayın devamını normal şartlarda bilemediği için polise gidemez ama müge anlı'da görüp gidiyor. bir de adını vermeden de katılabiliyor. normalde polise gitse isim verecek falan şahitlik istenecek sonra, başım belaya girmesin diye gitmiyor. palu olayı mesela müge anlı olmasa asla çözülmezdi.


  • matilda  (27.08.20 11:47:53) 
Somut bir delil yoksa polisin eli kolu bağlı, bazı olaylarda polis yemin bile edebilir o kişinin cinayeti işlediğine ama ispat edemediği için sonuç alamaz.

Eskiden polis delil toplayamayınca belli yöntemlerle konuştururdu, ama uzun süredir bu yöntemleri kullanmıyorlar!

Çözülemeyen de bir sürü olay oldu bu programda, insanlar itiraf etmedikçe çözemezsin zaten.

Emniyet bu programın yaptığını yapamaz, böyle bir görev tanımı yok. Yani zanlıları günlerce misafir et, günde 3 saat sorgula vs.
  • John Bloor  (27.08.20 11:57:00) 
Aslinda emniyete bir tampon gorevi goruyor diyebiliriz. Arkadasin dedigi gibi herhangi bir sekilde bir kismina sahit oldugu olayin devamini dogal olarak bilmeyen insan, programda gorup aa demek ki diyerek baglanip cozume katki sagliyor. Emniyette boyle bi sey mumkun degil.


  • invictae  (27.08.20 11:59:30) 
Para kazanıyor. Program yaptığı saatte izleneceği bir proje oluşturmuş işte. Programı izleyen modelleri TV'ye çıkarıyor. Biraz süsleyip püsleyip programını yapıyor. Reklamına bakar geçer. Değil koyunlar, isterse tavuklar izlesin. Reklam izletiyor mu izletmiyor mu ona bakar.


  • pass  (27.08.20 12:21:54) 
bu kadın yıllardır piyasada tutunmaya çalışıyordu. derdinin amme hizmeti olmadığı belli. eskiden magazin programı sunuyordu. levent kırca buna iyi ayar vermişti canlı yayında. "nerden düştüm lan buraya? burası düşülecek bir yer." demişti.

www.youtube.com

derdi neresinden tutsam da reyting alsam.
  • ya ben lan neyse  (27.08.20 14:45:02 ~ 14:47:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.