[]

Ailesel mevzulardan anlayan

Olay şu: teyzemle evlerimiz arasında 300 metre filan var. 1sene önce bir adamla evlendi ve şu an 6 aylık hamile. Adamla evlenmeden önce ayda 3-4 kez görüşürdük. Adam hayatına girdikten sonra araya corona falan da girince pek görüşmez olduk. Evlendiği adam 6 aydır işsizdi. 2 aylığına şehirdışında bir iş bulmuş oraya gitmeye karar vermiş.(durumları iyi bu arada, kira vs problemleri yok, adam işsizlikten bunaldığı için gitmek istemiş) Teyzem yalnız kalınca ertesi gün uğrayıp 1-2 saat onunla vakit geçirdim, gebelikle ilgili bir kitap hediye ettim ufak tefek bir kaç iş vardı evde onlara yardımcı oldum ve bi şeye ihtiyacı olursa mutlaka aramasını Doktor kontrolüne de kendisiyle gelebileceğimi falan söylerek ayrıldım.

Üstünden iki gün geçmişti ki Bugün kocası aradı. Şaka yollu alttan alta laf sokarak sitem etmeye başladı. Sen ve kardeşin teyzeni yalnız bırakıyosunuz çok ayıp, Eviniz 3/5 apt. Ötede uğrayın bak geldiğimde bozuşucaz ona göre falan dedi. Ben de uğradığımı söyledim. İki gün olmuş her gün önünden geçiyosun bi kapısını çal bi şeye ihtiyacı var mı sor hamile ve yalnız sen olsan biz seni böyle yalnız mı bırakacaktık falan dedi. Ne diyeceğimi bilemedim tamam ararım ben onu dedim kapattım.

Sorum şu: benim ne yapmam gerekiyor? Yani Bu durumda hergün uğramamak ayıplanacak bir şey mi? İşim gücüm var yorgun oluyorum vs. Zaten bugun arayıp yarın için yemeğe çağıracaktım kendisini. Adamın arayıp bana atar yapması sinirimi bozdu. siz napardınız Bu durumda?

Teşekkürler.

 
hamile kadın yalnız bırakılmaz. enişte haklı. her gün görüşmeye çalışın eve falan davet edin hem yürümüş olur.


  • ozdek  (26.08.20 23:31:32) 
Her gün gitmeni gerektirecek bir durum göremedim. Yatalak hasta değil sonuçta. Sen ya da annen telefon edersiniz her gün en fazla. Acil durumda da o arar.


  • elorelia  (26.08.20 23:32:11) 
tolkien haklı. ekleyecek pek bir şey bulamadım yani. bi de bunun altında kesin başka bir şey var yani arayıp ağız yoklar gibi her gün gidin de karım ben yokken bi naneler yemesin der gibi olmuş.


  • neira  (27.08.20 00:07:43) 
Tolkien+1


  • ozgurluk savascisi  (27.08.20 05:29:29) 
Sakin ol lehiz. Benim teyzelerim var. Misal köye gittigimde bunlar orada yaşıyorlar ama bir kere bile ziyaret etmem. Değil enişte feristahi gelse etmem.
Bu tamamen sana kalmış. Eniştem haklı olabilir kendince, sana takılıyor da olabilir. Ancak bir şeyi yyapip yapmayacagin tamamen sana kalmış. Hak edene -iyi veya kötü manada- hak ettiği gibi muamele edebildiğin ölçüde büyüyüp gelişisirsin. Takılma devam et.

  • fempusay  (27.08.20 06:37:09) 
Tolkien+1

Evlenene kadar; anne, baba, kardeş,
Evlendikten sonra; eş ve çocuklarım hariç hiçbir akrabam önemli değil hayatımda.
Bayramda seyranda da aramıyorum. Hayırsız diyorlar umrum değil.
Annem ve babam yarın bir gün evleneceksin kimse gelmez, bir şey getirmez diyor. Allahım keşke diyorum. Sadece kocaya nikahı basayım. Diğer angaryalar gözümde büyüyor.
Bazen yakın olmam gereken, işimin düştüğü akrabalarım var misal dayım, onla da aram iyidir ama sürekli aramam. Akrabalara karşı mesafeliyim.
Ben sallamazdım bana enişte böyle dese.
  • Hallegadola  (27.08.20 09:22:37 ~ 09:24:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.