[]

hangisi daha mantıklı? ev satın alma hakkında

şimdi eldeki para 180 bin gibi. istanbul’da ev alıp kalan tutarı kredi çekmek mi yoksa çerkezköy tarafında çok güzel evler var bu fiyata, doğrudan oradan almak mı? istanbul’da kira geliri falan iyi ama bir yandan da hiç borç altına girmek istemiyorum. normalde öderdim ama malum pandemi var neredeyse yarı maaş alıyorum ve daha da kötüsü yarının be olacağı belli değil. çerkezköy’de kira geliri 700 tl gibi ve o bölgede birçok akrabamın evi var. mantıklı değil mi alıp kiraya vermek ve yine sıfır bırç ile para biriktirmeye devam ermek? beş kuruş bile kredi faizi ödemek istemiyorum




 
şimdilik durumun iyi değilmiş. Çerkezköy de ev al kiraya ver. hem akrabalar da oradaymış :-)


  • ankarakecisi  (26.08.20 20:14:17) 
Çerkezköy'de yaşıyorum. 180'lik evler varoş semtlerde. Oraya gelecek kiracılar da pek nezih olmayabilir. Ola ki Sıkıntılı kiracı denk gelirse, kar edeceğim derken canın sıkılabilir. Teoride elbette çok mantıklı ama böyle riskleri de var.


  • wilhelmwasmuss  (26.08.20 21:16:39) 
Zamanında senin gibi düşünüp ev aldım. Hiç değerlenmedi, artı satmak için bile zorlandım. Tavsiye etmiyorum, biraz zorla İstanbul’dan iyi bir ev al derim.


  • va  (26.08.20 22:50:00) 
Eğer kendin kalmayacaksan ev almak genelde çok başarılı bi yatırım olmuyor. Kiracıyla uğraşması, vergisi zartı zurtu bi ton iş. Farklı yatırımlar öneririm.


  • roket adam  (26.08.20 23:15:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.