[]

Üst kattaki orman çocuklarını ne yapalım?

Daha önce sözlükte de bahsettiğim tam bir orman çocuğu ailesi var üst katta.eksisozluk.com

Çocuğumuz olunca daha da tahammülümüz kalmadı. Ruh hastası kadın sürekli birşeyler itip çekiyor, süpürgeyle resmen parkeleri kazıyor. 8 aylık kızım bunların her gürültüsünde uykudan ağlayarak fırlıyor. Bugün balkonun her tarafı sigara külüydü. Ben bu şerefsizlerin çöpünü pisliğini temizlemek zorunda mıyım?

Artık dayanamadım ev sahibini aradım beğenmiyorsanız çıkın dedi. Belediyeyi aradım böyle bir durum var yapabileceğiniz bişey var mı dedim. Böyle çok şikayet alıyoruz inkar ediyorlar ispatlamanız lazım diyor. Diyorum ki üstümdekinden başka daire yok daha nasıl ispatlayabilirim isterseniz birini göndereyim ama inkar ederler dedi ben de istemedim. Zaten gelen zabıta uyarıyormuş sadece.

Ne yapayım yukarı doğru bakan dış mekan kamerası mı yerleştireyim savcılığa mı gideyim? Tepemize silkelemedikleri şey yok. Bir akıl verin.

 
sorumsuz insanlar, her yerdeler maalesef. verem kanser sebebiler. herhangi bir konuda görgüsüz insanlar böyle oluyor. sadece kendilerini düşünüyorlar. kiracı mısınız? evi değiştirin? kolay değil tabi de


  • everythingok  (26.08.20 20:15:00) 
müteahhitlerin çoğu ne yazık ki pislik. inşaatlarda ses geçirmezlik malzemeleri pahalı olduğu için kullanmıyorlar. onların pisliği + üst komşunun hıyarlığı bir araya gelmiş.
bir an önce o evi terketmeye bakın.

  • ankarakecisi  (26.08.20 20:18:00) 
@everythingok

Evet kiracıyım ama iyi ki kiracıyım. Ev sahibi olsaydım iki taraftan biri birbirini boğazlardı.

Yani insanlar sorumsuz da o kadar mı muz cumhuriyetiyiz yani alt katta oturanı koruyan bir tane kanun yok mu?
  • kumulatifvergimatrahi  (26.08.20 20:29:40 ~ 20:30:33) 
Tatlı dil nedir bilir misiniz ben matematik öğretmeninden birşey ogrenmedim lakin bir atasözü derinden etkiledi, tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır bir pasta ile bir kurabiye ile kendilerine ulaştınız mı ? Gönül yaptiniz mı ? 10 Muharrem den sonra aşure yapıp kendilerini ziyaret edip konu anlatılır. Ne zaman temizlik yapılacağı ne zaman çocuklarin kosacagina anneleri düzenler. Çocukların evde koşması kadar doğal birşey yok toplu yaşam alanlarında Türk örf adedinde görülen kısımlar. Temizlik için sadece pazarteside anlaşılabilir.


  • protrek  (26.08.20 20:40:32) 
Ev sahibiniz de çok lüzumsuz bir cevap vermiş saygısız beyefendi.

Bizim de bina içi farklı bir sıkıntımız oldu, maalesef kimse ilgilenmedi, herkes birbirine gönderiyor şikayet mercileri. Muhatap bulamadık.

Kameraya çeksen, belki özel hayat ihlalinden senin basın derde bile girebilir. Güzelce konuşarak anlamıyorlarsa misilleme denenebilir, fakat yine siz zarar edebilirsiniz.
  • nucleon  (26.08.20 20:42:14) 
@protrek

Sevgili dostum, tatlı dili ben gayet iyi biliyorum. Defalarca güzel bir dille uyardık. "rahatsız oluyorsanız müstakil daireye taşının, sizin çocuğunuz olsun ben de size gelirim" seviyesinde cevap veren bireyler bunlar.

Evdeki çocuk gece 1-2'de koşmaz. Türk örf adedini kendinize göre yorumlamayın lütfen. Bunlar nerede oturulur nerede kalkılır terbiye verilmeyen çocuklar.

16 yaşında sigara içen çocuğa küllerini pazartesi günü at lütfen diye ricacı mı olalım?

Aklımı çıldıracağım.
  • kumulatifvergimatrahi  (26.08.20 21:43:32) 
Bazen böyle durumlarda taşınma seçeneğini de değerlendirmek gerekebilir, üst komşu bir de ev sahibiyse zaten hiç umursamiyordur muhtemelen


  • nucleon  (26.08.20 21:56:53) 
apartmanda çocukların koşması dünyanın neresinde doğaldır acaba çok merak ediyorum. hele geç saatte ya da sabahın köründe koşması. bizim üstümüzde de var böyle dağdan inme ayı bir aile. 5 yıldır o iki veledin sesine uyanıyoruz. açtığım duyuruya da bakabilirsin. bir araba hakaret işittik üstüne bir de. ailesi çocuğunu dizginlemezse ailesine de, ona da sayıp söverim ben kimse kusura bakmasın. bence ya siz taşının, ya da onların taşınmasını sağlayın. başka türlüsü imkansız gibi.


  • nothing in my way  (26.08.20 22:53:57 ~ 22:54:32) 
benzerini olaydaki çocuk değil ama eşşek kadar adamla yaşadım. denemediğim yol kalmadı.
duyuruya da yazmıştım hatta.

en sonunda artık dövme vs değil direk öldürme amaçlı evden küfrede küfrede fırladığım bir akşam, arkamdan çığlık çığlığa gelen karımın halini görünce kendime geldim.

sonrasında taşındım. bu olayı kendime yediremeyip bir müddet daha akşamları gidip evin civarında pusuya yattım, sokakta denk getirip ağzını burnunu kırayım diye.

şimdi arkama dönüp baktığımda diyorum ki iyi ki o gün karım arkamdan gelmiş, iyi ki attığım pusularda elemanı denk getiremedim.

kısacası taşının, hiç uğraşıp canınızı sıkmaya değmez.
normal vatandaş olarak hiçbir şekilde çözemezsiniz.
  • oz suser  (26.08.20 23:25:00) 
Konuşmak falan çözüm değil. Geçmiş olsun. Evden çıkmadığınız sürece huzur bulamazsınız. Laf anlatmaya çalışmanız imkansız böylelerine. Hiç kendinizi yormayın. Evden mümkünse hemen çıkın.


  • sacrilegious  (26.08.20 23:42:45) 
Adam beğenmiyorsan çık demiş yerinde olsam çıkardım. Ben olsam laf anlatmam ne uğraşacam ben or. çocukları ile.


  • Topalordek  (26.08.20 23:54:48) 
sinir stres sahibi olacağına taşın bence. kaba kuvvet ile çözmeye kalkarsan sonuçları senin için daha kötü olabilir.


  • xrated  (27.08.20 00:53:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.