[]

Aynı anda 2 webcam calistirma

Şirkette 2 webcam var. Bunları ayna anda ikisinide çalıştırmak istiyorum. Fakat 2 si birden açılmıyor. Uygulama olur farklı birsey olur. Nasıl yaparım?
Yardimci olurmusunuz teşekkürler.



 
OBS için iki kameranın da olduğu bir scene oluşturulur windows ise obs'i webcam olarak gösterme plugini var mac ise cam twist gibi bir yazılımla obs'i web cam olarak göstermek istediğiniz programa yönlendirmeniz lazım.

Eğer webcam olarak kullanılmak isteniyorsa, yalnızca kayıt falan için ise obs'in kayıt özelliği de var.
  • hedep  (26.08.20 19:50:16) 
Obs dediğin pek anlamadım normal windows 10 usb ile bağlanıyorum.


  • 500 days of summer  (26.08.20 19:54:55) 
Kayıt alma yok. Sadece ürünleri gostericek. donen bi platform var sürekli 2 sindede o görüntü donucek


  • 500 days of summer  (26.08.20 19:56:57) 
obs açık kaynaklı ücretsiz bir yazılım, eski analog video masaları mantığı ile çalışıyor.

OBS indirip kurun (çalışması hakkında bir tutorial izlemek isteyebilirsiniz youtube'dan) OBS scene dediği ekranlar, çalışma alanları ile çalışır. İki kamera da bağlıyken obs'i açtıktan sonra sol alt köşeden bir scene oluşturun, bir yanındaki sources yazılı alandan da web cam'lerinizi ekleyin. Eklediğiniz web cam'ler ekrandaki çalışma alanında canlı olarak gözükmeye başlayacaktır, boyut ve konumlarını değiştirebilirsiniz.

Eğer bu görüntüyü skype, zoom gibi online olarak kullanmak istiyorsanız obs'e bu webcam pluginini kurmanız lazım
obsproject.com

Eğer yalnızca kayıt yapmak için kullanmayı planlıyorsanız obs video da kaydedebiliyor.

~ Kayıt yoksa müthiş dediğim gibi güzel bi backround resim bulun en arkaya onu koyun sources dan image olarak ekleyip
daha sonra video capture device ekleyip her bir web cam'i seçin (soracak zaten hangi device diye)

daha sonra da çekiştirerek ekrana yerleştireceksiniz kameraları, full screen preview moduna geçince de yalnızca bu sahne gözükecek.
  • hedep  (26.08.20 20:00:45 ~ 20:04:22) 
Cok teşekkürler yardimiz çok büyük oldu.


  • 500 days of summer  (26.08.20 20:04:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.