[]

Vintage bisiklet farini calistirmak

Eski bir bisiklet aldim, on fari bagli degil. Muhtemelen dinamo vardi calindi zamaninda. Bundan cikan kablonun uclarini boyle bir AAA pile + - baglasam yanar mi? Patlatir miyim? Dinamosuz boyle pilli calistirtacak alet var midir ya da ne diye aratmak lazim biraz bakindim hep diy projeler cikiyor ben ugrasamam oyle seylerle alet edevat hic biseyim yok. Calisip calismadigini bilmiyorum tabi.




 
Yanılmıyorsam dinamo 12 volt kadar veriyor maks. 9.5 voltluk piller ile yanacaktir ampul ve kablolar sağlamsa


  • kisa  (26.08.20 18:46:19) 
Bisikletcide dinamo taktirabilirsiniz, pahali bir sey degil.


  • kuehles blondes  (26.08.20 21:44:33) 
Dinamo taktırmak istemiyorum sürtünme yapıyor efor artıyor


  • mirafiori  (26.08.20 21:48:46) 
Ben de dinamosuz kullaniyorum kendi vintage bisikletimi.
Sesi ve surtunmesi cok rahatsiz ediyor.
Pil vs cok kotu gozukur bence, tum vintage havasini bozar. Yagmurda vs de kotu olur.

Bundan var bende.
www.amazon.de

Takip cikariyorum tabi calinmasin diye ama takmak 30 sn bile surmuyor yani.
  • kuehles blondes  (26.08.20 21:56:22) 
Ya bende vardı buna benzer tak-sök bişey bigün üstünde unutunca çalıverdiler. Pili de kullanırken takarım diye düşünüyorum, bantlarım altına bir yerine, üstündeki far güzel onu kullanmak istiyorum.


  • mirafiori  (26.08.20 22:06:11) 
dinamolu farı dinamosuz, pille çalıştırmak pek akıl karı değil. hem bisikletinizi vintage den eski bakımsız bisiklet haline getirir, hem de her yağmurda pille ilgili sorun yaşarsınız. ayrıca iyi ayarlanmış bir dinamonun yarattığı ek efor devede kulak kalır.
alacağınız bir vintage pilli far çok daha pratik bir çözüm

  • tururo  (26.08.20 22:12:43 ~ 22:13:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.