[]

Beslenme - Spor - PT - Diyetisyen

Skinny fat bir yapım var. Kas az, yağ çok, kilo ideal. Yağ mı yakayım, kas mı yapayım, az mı çok mu yiyeyim, ne kaldırayım, ne nasıl şaştım. İnternet yalnızca kafa karıştırıyor. Günlük hayatı ve kişisel faktörleri hesaba katamıyor.

İstiyorum ki diyetisyen desin oglum bunu ye, antrenör desin kardeşim bunu kaldır. Ama kapıdan girince doldurulan 3x12 programlardan değil, baya ilgilensin. Bu da para demek biliyorum.

Yapan nasıl yapıyor? Ne yiyorsunuz, koşuyor musunuz? Diyetisyen + PT ne kadara patlar 6 ay düzenli bir transformation için mesela? Gidip memnun kalan var mı? Seansına 100 lira verdiğim PT savsaklar, diyetisyen toz tutmuş word dosyasını yazdırır diye korkuyorum.

Başarı hikayelerini ve bilgili arkadaşları duymak isterim.

 
Sanırım PT tek başına yeterli olur. Kas geliştirdikçe metobolizmanız hızlanacağından yağ yakarsınız zaten. Enerji için mecbur sağlıklı karbonhidrad yağ ve protein alacaksınız onlar için de öneri verir PT diye düşünüyorum.


  • eatpraylaw  (26.08.20 17:33:57) 
İyi bir PT seni yönlendirebilir ama parayı bayılman lazım. Para harcamak istemiyorsan temel bir programa başlayıp, deneme yanılmayla kendini tanıyarak zamanla programo düzenleyeceksin.


  • arnold schwarzeneger  (26.08.20 18:06:45) 
şuna bak bi

www.agirsaglam.com
  • black mamba  (26.08.20 18:20:30) 
Ben de bu şekilde netlik seviyorum. Spor konusunda öneri veremem ama istanbuldaysanız diyetisyen önerebilirim. Çevremden en az 30 kişi gitmiştir ben de gidiyorum.


  • jazzabel  (26.08.20 18:20:53) 
Aynı durumdayım. Ne ağırsağlımı kaldı ne elin amerikalısının skinnyfatten kurtulma videosu. Çok yedim olmadı, az yedim olmadı, yıllardır kola, cips, çikolata yemem değişen hiçbir şey yok. Ne ağırlık arttırmıyorsuncular, gün aşırı sporcular, her gün sporcular, kardiyo yapmacılar, if'ler, günde tek öğünler, ne avokadocular, ne hindiler bu yolda helak oldum. Değişen hiç bir şey yok. İşin ilginç yanı yanlış yapıyorsam bile bir şeyler değişmeli ama hayır. Her şey aynı. O pt'yi bulursan haber et. Jazzabel özelden o diyetisyenin numarasını ver, bir de diyetisyen deneyelim.


  • toucheamore  (26.08.20 18:29:30) 
@jazzabel maalesef İzmir'deyim.

Korona yüzünden eve tıkıldım kaldım. En iyisi sokaktan kaslı çevirip sormak gibi, kardeş sen napıyorsun diye.
  • Novice  (27.08.20 10:04:57) 
İlk olarak iyi bir PT zaten sana tüm beslenme tavsiyelerini verecektir. Diyetisyene hiç gerek yok. Ama parayı tabii ki de gözden çıkarman lazım. Yapan biri olarak kendimin nasıl yaptığını söyleyebilirim, ama bu sadece benim için de geçerli olabilir tabii.

Birincisi Intermittent Fasting yapıyorum, 9 aydır. Yani artık zaten zaman falan tutmuyorum, büyük ihtimalle hayatımın sonuna kakar yaparım çünkü aşırı mantıklı geliyor. IF net bir şekilde yağ yaktırıyor bir kere, onu bir cebe koyalım.

Yıllardır, ağırlık kaldırmanın yanında kesinlikle kardiyo olması gerektiğini düşündüm, sanki kardiyo olmazsa yağ yakımı olmazmış gibi. Son 8-9 aydır düzgün bir programla ağırlık kaldırıyorum ve sıfır kardiyo. Senelerdir ne kadar yanlış düşündüğümü anladım. Düzgün bir programla zaten hem kas gelişimi sağlanıyor hem de yağ yakımı.

Kısacası kendi bünyeme uygun bir şekilde IF + Ağırlık (4 gün) yapıyorum. Hayatımda ilk defa bu kadar lean gözüken bir kas sistemine sahip oldum sonucunda. Gittiğim spor salonu ufak bir yer. Gittiğim günlerin çoğunda ben varım sadece, sanki özel spor salonum gibi. Böyle bir yer bulabilirsin. He hayır istemiyorum diyorsan, evde Bodyweight'de yapabilirsin. Ama o daha çok yağ yakımı ve şekle sokma da yardımcı olur. Ağırlık kaldırma kadar kas gelişimi yapamaz, yapar da bir yere kadar.
  • awareim  (27.08.20 16:45:02 ~ 16:48:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.