[]

Günde 80km toplu taşıma kullanıyorum yolculuk şartları çok kötü

küfür vardı, silindi, tekrar yazdım. özür dilerim.

çalıştığım yer 40km uzakta. abi neresinden başlayayım bilmiyorum. 5-6 sabit minibüs var bu hatta çalışan. sanırım en yenisi min 15 yıllık pislikten renkleri değişmiş. özel halk hepsi. 12-16 kişilik.

her gün mutlaka 1 yolcu ya burnunu dışarı çıkarıyor, ya maskesini oturduktan sonra takıyor ya da oturduktan sonra maskesini tamamen çıkarıyor.

kimi bildiğin körük gibi öksürüyor gelmiş milletin içine girmiş. kimi yarım saatlik yolda 1 dakika susmuyor, bağıra bağıra konuşup gereksiz virüs saçıyor. birini uyarsan en hafifinden ters ters bakıyor.

araçların çoğunda şoför sırası dışında pencere yok. olanda da 1-2 tane var.

araçlar alabildiği kadar yolcu almakta beis görmüyor. az yolcu varsa o gün başka yolcu olmadığı içindir.

çalıştığım yerde herkes özel araçla geliyor. bir ben minibüsle gidiyorum. bende araba yok. kimseye de "beni arabana alır mısın?" demek istemiyorum. zaten istese teklif ederlerdi herhalde. geçen sene 1 araba belki gelirdi, bu sene belli ki virüs sebebiyle herkes arabalı...

resmen hastalık kapacağım ve denetimden sorumluların umrunda değiliz. korona paketi diye müteahhitlere ev sattırdılar, o müteahhitin çocuğu porche'den inip vw'ye binmesin diye binlerce insan kurban ettiler. hani çocukluğumuzdan beri "insan hayatı her şeyden önemlidir."i öğrettiler ya. yalan. aztecler gibi insan kurban ediliyor müteahhitlere.

korsan taksi vs nereden bulabilirim? facebook gruplarında olur mu? anlaşsam biriyle ne kadar isterse kabul edeyim? geçen taksiyle gideyim dedim 25 lira bile indirmedi. her gün de taksiye binemem. en azından o gün minibüs kalabalıksa ararım gelir.

edit: ehliyetim yok.

 
birkaç kişi toplanınca servis hizmeti veren dış firmalar var. adını bilmiyorum ama arasan bulursun. şirkettekiler için de karlı olur bence. sonuçta şirkette dip dibesiniz. bir de arabaya binmek bişeyi değiştirmez.


  • kenarortay  (26.08.20 16:06:59) 
günde 80 km korsan taksi de olsa epey tutar. rahat 100-150 lira ister bence. işinden memnunsan işine yakın bir semte taşınmak bir çözüm olabilir.
ben bu durumda olsam aracıyla gelen birine beni de taşıması karşılığında yakıt masrafını paylaşmayı teklif ederdim. bu yolu deneyebilirsiniz.
edit: mesaj attım
  • dadasalon  (26.08.20 16:07:05 ~ 16:19:31) 
@dadasolan: git gel 150 liraysa veririm hocam. en azından 2 hafta.


  • ya ben lan neyse  (26.08.20 16:09:23) 
alternatif çareler;

-işe yakın ev bulmak
-eve yakın iş bulmak
-korsan taksi
-bağımsız servis şirketleri (güzergahlara göre toplama servisler yapıyorlar, senin güzergahında yeterli insan varsa farklı farklı şirketler de olsa servis açıyorlar, hali hazırda servis varsa onu kullanabilirsin)
-araba almak
-işyerinde size uygun güzergahta oturan birisine, yakıt masrafına ortak olmak şartıyla sizi de yol üzerinde bir güzergahtan alıp bırakmasını teklif etmek.
  • reanarchy  (26.08.20 16:18:30) 
satın almak bir seçenek olmuyor ise kiralamayı düşündünüz mü? tabii ekonomik olarak zor olabilir ama fikir olması açısından

korsan taksiler genelde müşteri networkleri ile çalışıyorlar tanıdık ve tanıdığın tanıdığı usulü. korsan taksi kullanan birilerini bulup sorabilirsiniz.
  • selam  (26.08.20 16:19:57 ~ 16:21:17) 
çok basit. orta yollu bir motosiklet al bak dalgana.

edit: ehliyetim yok demişsin bir cevapta o zaman elektrikli scooter ya da bisiklet alabilirsin ehliyetsiz kullanılabiliyor diye biliyorum.
  • Improbable  (26.08.20 16:26:57 ~ 16:31:53) 
Benzer şekilde ben de 1.5 aydır o şekilde gidip geliyorum. Kalabalık olmayan saatleri seçiyorum olabildiğince. İş yerin katiysa daha erken çık daha geç dön eğer taşınma vs gibi durumlar mümkün değilse. Ya da kurumun WP grubu varsa oraya yaz o guzergahta birileri varsa ortak ol benzine


  • superfluid  (26.08.20 16:32:02) 
Hocam günde 80 km toplu taşıma kullanarak işe gidip gelinecek bir hayat özellikle türkiye gibi bir yerde gerçekten mümkün değil. Hem hastalık kapmadan, hem de daha da alt üst olmadan bence bu düzeni değiştir derim. Ya ehliyet + araba bak, ya yakına taşın, ya da işini değiştir. Çekilecek çile değil.


  • roket adam  (26.08.20 20:05:07) 
Ben de elektrikli bisiklet ya da motorsiklet önereceğim.

Biraz masraflı bir çözüm oluyor ama çok daha rahat olursunuz, hayat kaliteniz artar.
  • hayirsiz  (26.08.20 20:44:27 ~ 20:45:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.