[]

Pandemi döneminde yurtdışı seyahati

öncelikle merhabalar

önümüzdeki ay bir iş seyahati için bir hafta süreliğine pakistan'a gitmem gerekiyor. erteledim şimdiye kadar, gitmeden uzaktan çözmeyi denedim falan ama maalesef hiçbir şekilde kaçamıyorum bu görevden.

gittiğimiz yerde olabilecek en iyi otellerden birinde kalacağız. thy ile uçacağız. bunun dışında ne halt edeceğiz? dışarıda yemek yemesem, buradan bir şeyler götürsem hazır noddle çorba, kahvaltılık mısır gevreği vs. yanımda bol miktarda maske ve dezenfektan götüreceğim. ilaveten uçakta falan da kullanmak için yüz siperliği alacağım. eldiven götüreceğim.

başka ne yapabilirim? ne gibi tavsiyeleriniz var?


bilmeyenler için not düşeyim, pakistan çok pis, kalabalık bir ülke.

 
Uçak için dayanabilirseniz n95 maske alabilirsiniz. Ben öyle yaptım ama nefes almak bayağı güç oluyor sahiden.


  • fraise  (26.08.20 13:54:38) 
allah yardımcın olsun ne diyeyim.

görevse gidilecek mecburen. çok abartmana gerek yok ellerini yıkamayı, dezenfektan kullanımını ve maske takmayı unutma yeter.

insanlarla teması minimumda tutarsan da sıkıntı yaşamazsın. yemek konusuna çok takılma pakistan'da gayet güzel yemek yersin yani ben yerdim :) ama yerel yemek yiyemem diyen biriysen yanına noodle al tabi. sonuçta noodle gayet yöresel bir lezzet. özlersin oralarda.
  • ozdek  (26.08.20 14:20:52) 
Pandemi döneminde otelde kalmam gerektiğinde çarşaf, yastık örtüsü ve havlu götürdüm. Odanın her gün temizlenmesini istemedim. Odaya ne kadar az insan girse o kadar iyi diye düşündüm. Klimayı açmadım,balkon kapısı,pencere filan hep açıktı. Uçakta ffp2 maskelerinden kullandım. Siperlik kullanmadım ama gerekli aslında. Şu dönemde dışarıda yemek gerçekten sıkıntı, fırın imkanı varsa pişirerek, ısıtarak çözebilirsiniz. Ailede risk grubunda insanlar olduğu için ben elimden geldiğince tedbirli davrandım. Bir noktadan sonra da iş artık şansa kalıyor. İyi yolculuklar


  • asteriks  (26.08.20 14:41:02) 
Ucakta ffp2 + siperlik kullanabilirsiniz.
Pakistanda da soforlu arabayla gezersiniz sanirim diye dusunuyorum, o yuzden toplu tasima olmaz.

Onun disinda yemekten bir sey olacagini sanmiyorum, yani en azindan ben cok takilmiyorum. Oralarin yemeklerini seviyorum, affetmezdim yani.

Her gun oda temizligi istememek de iyi bir onlem.
  • kuehles blondes  (26.08.20 14:54:35) 
Teşekkürler cevaplar için,

aslında yemek konusunda dert ettiğim şey pakistan mutfağı değil, zaten iş gereği bu tarz ülkelere oldukça belirli aralıklarla seyahat ediyorum. yemek seçtiğimden değil de, hijyen, havalandırma gibi daha çok pandemi konularından ötürü çekiniyorum.

temiz çarşaf konusu çok mantıklı geldi. ayrıca n95 maske de alacağım, toplu ulaşım da kullanmıyorum bu tarz seyehaziyaretlerde genellikle..
  • reanarchy  (26.08.20 15:04:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.