[]

Kedim kısır ama yastığa yorgana halleniyor

Merhaba arkadaşlar,

2-2.5 yaşında sahiplendiğimiz bir erkek kedimiz var. Kedinin kısır olduğunu söylemişlerdi. Fakat kedimiz uzun zamandır ara ara yastığa, yorgana, bacağıma tecavüz etmeye çalışıyor. Biraz yastığı filan mıncıkladıktan sonra açıp pipisini yalıyor ve pipisi böyle 1 cm dikelmiş bir şekilde duruyor. Daha önce veterinerimize sorduk, acaba tekrar mı kısırlaştırmak gerekir dedik, test filan yaptı, gerek yok, hormonları yüksek dedi. Yani bu kedi kısırlaştırılmamış olabilir mi acaba? Üzülüyorum yani haline :(

Teşekkürler.

 
Kediler kısırlaştırılsa bile böbreküstü bezlerinden bir miktar testosteron üretmeye devam ederler, o nedenle bu hareketleri normal.


  • angelus  (26.08.20 13:30:54) 
bizim kediyi de ilk aldığımızda hemen kısırlaştırdık (1,5 yaşındaydı) ama 1-2 sene daha o hallenmeleri pipi yalamaları devam etti. sonradan öğrendik ki bize vermeden önce kediyi çiftleştirmişler o yüzden hormon seviyesi yüksekmiş. yıllar içinde geçti hallenmesi şuan 8 yaşında bir dana:)


  • wendyangelamoiradarling  (26.08.20 13:31:22) 
Etrafımdaki erkek ev kedilerinin büyük çoğunluğu bu haldeler. Kimisi bebekken kısırlaştırıldı, kimisi yetişkinlikte. Biraz tatsız bir durum tabi hayvan için de sizin için de.


  • hedep  (26.08.20 13:40:04) 
yok kısır olan ve kızların koluna hallenen kedi gördüm :) ısırıp bir süre git gel yapıp bırakıyordu.


  • nhk ni youkosu  (26.08.20 13:45:49) 
kedinin kısırlaştırıldığını siz ve veteriner biliyorsunuz ama kedi henüz bunun farkında değil.

hormonların yerine oturması biraz daha zaman alacak anlaşılan.
  • reanarchy  (26.08.20 13:48:47) 
kedi şapı kullanabilirsiniz. bizim topalakta böyleydi. şapı yeyince emekli olmuş yarbay gibi oldu.


  • paudi  (26.08.20 13:52:33) 
Ah bizim bebik de aynı yaşlarda ve aynı hareketler mevcut. İnsan üzülüyor çok haklısınız. Yapacak bir şey yok ne yazık ki.


  • sacrilegious  (26.08.20 23:58:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.