[]

Kart kopyalanıp para çekilmesi

Benim babanın 1 ay önce ptt banka kartını kopyalayıp 14 bin lira parasını çekmişlerdi. Gecenin bi köründe, yarısını istanbul halkalı diğer yarısını ankara'dan çekmişler :D Daha fazla çekmeye çalışmışlar ama kart artık yeter demiş herhalde onay vermemiş.

İstanbul'da değil baba, iletişimiz kendisiyle sıkıntılı tam ne konuştular bilmiyorum. Bu gitmiş şubeye dilekçe doldurmuş, jandarmaya şikayet etmiş. Genel müdürlükten aramışlar bunu ertesi gün, kartınız kopyalanmış, ankara ve istanbuldan ççekilmiş, nasıl oldu anlamadık, araştırıyoruz, en kısa sürede dönüş yapacağız demişler.

Şimdi arayıp sordum ben babamı, 1 ay oldu hala ses seda yokmuş. Babam biraz yumuşak adamdır, sen ara diyorum arasam ne olacak diyor, ee ara sor diyorum, arayacağız dediler ya sizi diyor :) Böyle durumlarda ne oluyor? Kart kopyalanma durumlarında para iadesi oluyor diye okudum duydum. Bu bilgi kesinse ben koşturucam bu meseleyi ama kesin değilse bankacılarla kavga etmeyeyim şimdi durup dururken.

Başka bir banka olsa halledilirdi bence şimdiye kadar ama ptt ya :D Ne yapılıyor böyle durumlarda, başına gelen, duyan falan var mı ya?

 
Kesin iade olması lazım.

Olay PTT de. Ve PTT nin müşteri servisi çok iyidir. Memnuniyet için direkt genel müdürlükten vs. Ararlar. Ya da kurum müdürü arar. O yüzden kovalayin.
  • westblack  (26.08.20 12:24:20) 
jandarma değil de savcılığa gitseydi keşke direk. süreç biraz uzar artık. jandarmadan savcılığa gidecek o evrak, olay yeniyse ivedi olarak savcılığa da başvurun. kartın babanız tarafından son kullanıldığı atm'de bir kopyalama düzeneği vs. tespit edilirse iade edilir. savcılık direk kamera kayıtlarını ister, bankayla ptt'yle yazışmalar yapar. istanbul halkalı ve ankara'da çekim yapılan atm kamera görüntülerinin istenmesi falan bunlar işin adli kısmı. sizin bunu kimin yaptığından çok iade almanız önemli. savcılıkta hem bankadan (ptt'den) hem de bu işi yapanlar hakkında şikayetçiyim diyeceksiniz. normalde 1-2 aya iade işlemi olur. peder bey fazla rahat davranmasın ve ptt'nin insafına bırakmasın olayı.


  • Improbable  (26.08.20 12:30:21) 
Geçmiş olsun. Birkaç yıl önce kartım kopyalardı. Hala anlamış değilim nerede hata yaptığımı. Arjantin'den harcama yapıldı kartımla. İtiraz ettim. Yaklaşık 45 gün sürdü geri almam. Akbank ile.


  • allah yazdiysa bozsun  (26.08.20 14:32:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.