[]

vücudun iyileştirecek yer olduğunu anlaması

Mesela bir yerimiz kırılıyor, çıkıyor, kesiliyor, yanıyor veya herhangi şekilde yaralanıyor. Bu yaralanan noktanın iyileşmesi gerektiğini beden nasıl algılıyor? Beyin sayesinde mi?

Mesela sürekli her hücreye bir mesaj yollanıyor ve yanıt bekleniyor gibi bir şey mi? Ya da kan akış hızından mı?


 
  • archmage mahmut  (26.08.20 01:30:13) 
bahsettigin iyilesme lokal. beyinin, hucreler gidin deriyi tamir edin deme gibi bir durumu yok. beyin, sinirler araciligiyla gelen elektro-kimyasal sinyal sonrasi hasarin farkina variyor.

yaralanma, yanma gibi durumlarin hemen sonrasinda inflammation denilen iyilesme sureci basliyor. bu surecte bagisiklik sistemi hem enfeksiyona karsi savasiyor hem de yarayi tamir ediyor.

animasyon
www.youtube.com
  • rm  (26.08.20 01:32:43) 
açılan yaradaki dokular hava ile temas edince bazı kimyasal tepkimeler oluyor, ortaya çıkan maddeler de iyileşme sürecini tetikliyor


  • The_Lollok  (26.08.20 09:07:07) 
Sacmaladigi da olmuyor degil tabii. Dirsek cikmasinda yerine taktiktan sonra alcida uzun sure tutarsan lan sen bunu gene cikarirsin simdi diye kendince yorum yapiyor ve ne yapiyor? kemigin etrafina zardan bir kemik kapsülü daha öruyor saglam olsun diye. Sonra alciyi cikartinca bir bakiyorsun kol kitlenmis haliyle. Hareket derecesi 10 lara dusmus. Lan olum tamam kol cikinca korktun, hadi biraz da trip yapiyorsun anladik ama zardan kemik insa etmek ne be abi. Orumcek adam misin fişk diye oraya ağ öruyosun. Onu bi de fizik tedavide catir cutur kirarak acmasi var, sen bu isin sonunu dusunmedin mi diye sorasi geliyor insanin.


  • onemoremile  (26.08.20 11:18:54 ~ 11:22:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.