[]

Kovid geçiren arkadaşlar, nasıl kaptınız?

Hijyen, maske olaylarına yaklaşımınız nasıldı? Mesela maskeyi taktığınızda burnunuz açık kalıyor muydu? Ne derece izoleydiniz? Nasıl kaptığınızdan emin değilseniz bir tahmininiz var mı?

Detay vermekten lütfen çekinmeyin. Cevaplar için şimdiden teşekkürler. Tikleri sabah erkenden vereceğim.


 
ben degil ama kardesim mart ayinda gecirdi. Yurtdisinda yasiyorlar ve ilk donem vakalar olmasina ragmen kimse asiri bir onlem almamisti. Arkadaslariyla basketbol oynarken kapti buyuk ihtimalle zira o grup ikiser gun arayla 2 kisi haric komple hastalandi. Annem ve babam ile ayni evde yasamasina karsin onlara bulastirmamisti.

Bir baska arkadasim da yine bir hafta ayni evde kaldigi arkadaslarindan kapmisti. 7 kisilik gruptan sadece 1i hastalanmadi. Digerleri hic semptom gostermese de corona pozitiflerdi.
  • fraise  (26.08.20 00:05:49) 
Ben ve çocuğum haziran sonuna kadar kapı dışarı çıkmadık. En fazla bahçe. Bahçede de bizden başka kimse yok.

Dezenfektan kullandık bolca.
Maskesiz asla çıkmadık sonrasında da.

Eve gelen market poşetleri direkt balkona, bekler sonra sirke ya da çamaşır suyu ile yıkanır öyle yerleştirilirdi.

Eşim de ofisinden çıkmazdı ki ofisinde de sadece kendisi olurdu. İşe gidişleri de hep özel araçladır. Market alışverişlerini kendisi yapardı ama normalde de çok titiz olduğu için ekstra titizleniyordu. Günde 2 kere duş alıyordu.

Maskesiz o da çıkmazdı tabi.

Sonra birkaç gün şiddetli mide ağrısı yaşadı. Ateşi 37.6 idi ama eşime göre yüksek ateştir bu. Genelde 35.6 olur ateşi.

Midesi geçmeyince doktora gitti. Kronik mide hastası olmasından mütevellit, biz reflü vs sandık. Covidmiş. Ev karantinası + ilaç.

Çocukla ben test yaptırdık biz negatiftik ama yine evde karantinaya aldık kendimizi. Tüm testler negatif çıkınca 1 ayı tamamlayıp ki 21 gün dendi bize hastanede, öyle yavaş yavaş sosyalleşmeye başladık.

Ne yalan söyleyeyim artık pek dikkat etmiyorum. Maske takıyorum, elleri temizliyorum ama aşırı titizlenmiyorum.

Onca şeye rağmen nasıl, nereden geldi anlamadık.
  • makarnacanavari  (26.08.20 00:05:58) 
Erkek arkadasim su an bir hastalik geçiriyor, covid testi negatif, tomografisi de temiz ama suphe tamamen dislanmis degil.

Evden çalışıyoruz, mart temmuz arasi hic kimse ile gorusmedik, toplu tasima, kalabalik ortam vs hic bulunmadik, temmuzda mecburiyetten hastane ortaminda bulunduk, sonrasinda herkesin mesafeli olduğu ve az kisinin oldugu bir cenaze ve 10 kisinin bir arada bulundugu bir taziye evinde bulunduk, bu bir ay once idi.

Maskesiz hic disari cikmadik, maske kullanımi dogru, market alisverisi az sayilir, disardan bir kere yemek yedi, bos bir restoranda, acik havada, disardan yemek alip bekletip yedigimiz oldu bayagi, disarda en ufak bir yuzey temasindan sonra bile dezenfektan kullandik.

Sokak kopekleri ile oynamayi cok severiz, temmuz ayina kadar dokunmadan seviyorduk, temmuzda bahsettigim yıpratıcı hastane donemi ve cenaze sonrasi kendimize onlari sevme izni verdik ama dokunduktan hemen sonra dezenfektan kullandik.

Bu sekilde yine de kapiliyorsa ancak bi anlık dikkatsizlikle yuzune dokunma, belki maske duzeltme gibi bir seyden kapmis olabilir, ya da hastanede kapmistir, kulucka suresi 1 aydan fazladir bilmiyorum, su an bende bir sey yok, 3 gun oncesine kadar dip dibe idik, teste gittiğimiz gunden beri oda ve tuvaletlerimizi ayırdık, ben ihtiyaçları için onun odasına girerken maske takıyoruz karşılıklı, iletişimi telefonla sağlıyoruz.
  •   (26.08.20 05:57:40 ~ 06:48:50) 
Eşim sağlıkçı. Kaçarım yoktu. Nisan ayında kaptım.


  • nhtzmc  (26.08.20 11:41:15) 
Bu benim de en büyük merakım. Şöyle bir başlık açıldı www.eksiduyuru.com uğrayan olmadı. Bir detaya rastlarım anlatan olur diye covid 19 ve sars cov 2 başlıklarından çıkmıyorum sözlükte.


  • hair freak  (01.09.20 09:21:12) 
pandemi hastanelerinde ve özel bir tıp merkezinde çalışan tanıdıklarımdan verebileceğim bilgi şu şekilde: kimse daha ne şekilde bulaştığını tam olarak anlayamamış. ciddi diyorum. örneğin yakın zamanda the lancet'ta (önemli bir tıp dergisi) maske kullanımı ile ilgili yapılan bir araştırma sonucunda, maskenin maksimum %5'e kadar koruduğu ancak maske + sosyal mesafenin %99'a kadar koruduğu ile ilgili bir yayın vardı yanlış hatırlamıyorsam. gene de bulaşma/bulaşmama şekilleri ultra saçma, mesela bizim fabrikada 200'e yakın kişi çalışıyor, kimse de dikkat etmiyor kendine, hatta maskesini takmayanın primini keseceğiz dediler, yine kimse sallamadı, buna rağmen iki kişi hasta çıktı sadece, onlar da gittikleri düğün ve akraba ziyaretlerinden kapmışlar. gerçi şu da var, belki de herkes kaptı ama tüm insanların %60'ının hiçbir belirti göstermeden covid geçireceği -yani vücudunun virüsü kabul edeceği ya da yeneceği ya da virüsün vücuda uygun olarak minör mutasyonlar geçireceği- kalan %40'ın ise hafiften şiddetliye doğru gittikçe azalan kişi sayısıyla hastalık belirtisi göstereceği ile ilgili de bir makale okumuştum, belki de o durumu yaşıyoruz. gerçi geçen haftalarda hem antikor yani geçmiş durumumuzu hem de şu anki durumumuzu gösteren iki test yapıldı, ikisi de negatif geldi çoğu kişide. ama belki bu sonuç da aslında antikor üretmeye gerek kalmadan virüsün vücuda adapte olduğunu falan gösteriyor belki ne bileyim? enteresan cidden.


  • pasp  (01.09.20 10:53:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.