[]

Adblue? Egr? Dpf? iptal ettiren oldumu?

Merhaba 2016 model c4 bluehdi var alalı 2 ay oldu 2 kere motor arızası aracı tamir ettiriniz uyarısı aldım
1ncide partikül filtresi hatası verdi
2ncide depo sorunu olduğu ve değişmesi gerektiği söyleniyor vede fiyatı 3000 3500 arasında değişiyor
Yakın zamanda bu sorunu yaşayan çözen var mı?
Iptal ettir diyenlerde var sizce hangisi doğru ne yapmalı?

 
o neymiş yahu adblue yerine başka bişi mi koymuşlar?

iptal ettirirseniz emisyon değerleriniz çevreye zarar veren kıvama gelecek. muhtemelen bir sonraki egzos muayenesini geçemeyebilirsiniz?
  • ozdek  (26.08.20 00:26:53) 
Adblue deposunu yarısından az olacak şekilde doldurup dener misin?


  • Lim5  (26.08.20 01:06:49) 
Konu hakkında bilirkişi geldi :)

öncelikle yaşadığınız sorun can sıkıcı bir durum. 1400 km sonra motor kapanacak hatası da alabilirsiniz. gerçekten kapanır. Araç çalışmaz. Servisten bu durum sıfırlanabiliyor. Ama 50-100 km sonra tekrar 1400 km uyarısı veriyor (1200 km de olabilir tam hatırlamıyorum)

1. sorun için otobana çıkıp, durmadan 10-20 km 3.viteste 3000 ve üzeri devirde kullanın.

2. sorun biraz çetrefilli. normalde o depo 4000-4200 tl . yani 3000-3500 tl falan değil. Servis, müşteri memnuniyeti adı altında %50-%75 i sizden gerisini biz karşılayacağız diyor olabilir. Bunu sizin kara kaşınıza kara gözünüze yapmıyorlar. suç kendilerinde olduğu ve değiştirmek zorunda oldukları bir parça için sizden ne koparırsak kârdır diye düşünüyorlar.

citroen-peugeot 2016 ve 2017 1. çeyrek adblue depolarında veya depo kapaklarında üretim hatası mevcut. Evet depo kapağı yanlış duymadınız. Kapak yeterli izlosayon sağlayamadığı için adblue deposu basıncı düşük oluyor. Bu da adblue depo pompasının arızasına yol açıyor.

yabancı forumlarda bu konuda bazı kullanıcılar adblue depo kapağını yenisi ile değiştirerek veya izolasyon sağlayarak, pompa miadını doldurmadan durumu kurtarabilmiş. Sizin için bu durum geçerli mi net bir şey konuşmak zor olur.


aynı sorunu geçen sene yaşadım, aracım 2016 c3 1.6 bluehdi ve hiç bir bakımım serviste yapılmadı. aracın ilk satışı 2017 eylül de yapıldığı için geçen sene haziran ayında garanti kapsamında işlem gördü.

Ama burada dikkat etmeniz gereken konu; hiç bir bakımı serviste yapılmamış bir aracın adblue deposu servis tarafından ücretsiz değiştirildi. bu durum ancak üretim kaynaklı bir hata varsa söz konusudur.

Öncelikle bu sorunu garantisi bitmiş olan aracınız için kesinlikle PSA türkiye ile çözemezsiniz. Buranın kafası oradaki gibi işlemiyor. Durumu anlatan aracın Seri numarası, trafiğe çıkış tarihi , adblue deposu seri numarası (bagajın altına eğilip foto çekerseniz görüntüleyebiliyorsunuz) gibi bilgileri içeren buna ek bir çok sosyal platformda bu yıllarada üretilmiş araçların hemen hepsinde aynı sorunun olduğunu içeren bir şikayet ve ücretsiz değişim yazısı yazıp. bunu ingilizce ve fransızca olarak PSA official üzerinden iletmeniz durumunda kısa sürede size olumlu dönüş sağlanacaktır.
  • janavarorion  (26.08.20 13:12:55 ~ 13:16:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.