[]

Prens philip nasıl hem Yunanistan hem Danimarka prensi olabiliyor?

Sv




 
ana tarafından baba tarafından dayı tarafından... soyluluk böyle işte. soyun oluyor. miras yani...


  • alperz  (25.08.20 22:43:59) 
Bağlı olduğu hanedanlık o dönem o ülkelerde hüküm sürmüştür, o da otomatik olarak ünvan almıştır. Misal Philip'in bağlı olduğu hanedanlık Danimarka'dır Norveç'tir Yunanistan'dır İsveç'tir hepsinde hüküm sürmüş bir hanedanlığın alt kolu, kendisi doğduğunda babası dayısı amcası falan bunlarda kralsa, kendisi de prens oluyor. Avrupa'nın hanedanlık olayı biraz farklı akrabalık yoluyla hepsi birbirinde krallık yapıp ünvan alabiliyorlar. İngiltere Kraliçesi de normalde Alman kökenli bir hanedanlığın üyesi, o dönem İngiltere kraliçesi çocuksuz ölünce Alman hanedanlığındaki akrabalardan biri İngiltere kralı oluyor, o da işte Elizabeth'in babasının babası mı babasının dedesi mi öyle bir şey, sonradan da Almanca olan hanedan adını İngilizce Windsor yapıyorlar.


  • angelus  (25.08.20 23:07:56) 
Yukarıda da denmiş İngiltere’de ya da başka bir ülkede Osmanlı tipi hanedanlık yani soy devamlılığı yok.

Yunanistan ve diğer Balkan ülkeleriyle birlikte Doğu Avrupa’da Osmanlı’dan ya da başka bir ülkeden bağımsızlığını kazanan ülkelere yönetim şekli Batı tarafından Krallık olarak görüldü ve kendi soylularından bazılarını Yunan, Bulgar veya Yugoslav kralı ilan ederek bu ülkelere yolladılar. Tabi dünya savaşlarından sonra bu ülkelerin işgal edilip yeniden kurulması ve ülke içindeki darbelerden ötürü Balkan ve Doğu Avrupa ülkeleri şu an cumhuriyet. ama arada sırada Yunan kralı görüntülendi haberleri bu yukarıda anlattığım olaydan kaynaklanıyor. Zamanında özellikle ingiltere ve habsburglar tarafından seçilen bu kralların çoğu şimdi sürgünde. Kralı oldukları ülkelere dönemiyorlar.

Ve yine yukarıda bahsedildiği gibi Avrupa’daki hanedanların hepsi birbiri ile akraba. İspanya veraset savaşı sırf bu akrabalık yüzünden çıktı, araştırmanızı öneririm.
  • Hallegadola  (26.08.20 00:12:05 ~ 00:13:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.