[]

50 cc motosiklet ile otoyola çikmak

ben bir süredir motosiklete heveslenmiş, sürekli ilanlara ve aea (allah rahmet eylesin) videolarına bakınan bir kimseyim. aslında 150 cc bir motosiklet bakıyordum ancak fiyatlar uçtuğu için ve henüz elimde hiç nakit bulunmadığı için "50 cc alayım, hem öğrenirim hem işe giderim" diye düşünüyorum. ancak iş yerime gitmem için otoyolda 10 km katetmem gerekiyor -ki bu yolu tırlar vs. de çok kullanıyor.

50 cc bir motosikletle otoyola çıkılır mı?

bir defa kuba trendy kullanmıştım, çok sevimli ve rahat gelmişti. bu arada motosiklet tavsiyesi için ihtiyaç olursa diye, 170cm boy, 70 kg, patates bir erkeğim.

şimdiden teşekkürler.

 
max hızları 48 falan onların. rahat edebileceğin hız 40-45 arası.
otoyolda cinayete kurban gidersin gazetelerde okuruz. motorun ilk kuralı kaçmaktır. kaçamayacağın motora binme.

  • ozdek  (25.08.20 14:28:57) 
Kanun değişmediyse bunlar "motorlu bisiklet" sınıfında değerlendiriliyor, yani yasal olarak otoyola zaten çıkamaman lazım.

Yukarıdaki bilgi net değil, yanlış hatırlıyor olabilirim.

Ama net olan bir şey varsa bu ülkede, özellikle büyükşehirlerde hızlı akan yollarda bu güçte bir motorl büyük tehlikeler atlatırsın.
  • John Bloor  (25.08.20 14:29:13) 
50cc motosikletler sanırım karayolları sınıflandırmasına göre L1 olarak adlandırılıyor. dolayısıyla otoyollara çıkamıyor olmaları lazım. otoyoldan kastım paralı yollar tabii.


  • orient blue  (25.08.20 14:31:03) 
Çok tehlikeli. 125cc'lik minnak bir motor kullanıyorum. Uzun yolda sıkıntı çekmedim ama istanbul trafiğinde 125lik bile gerçekten riskli durumlarda kalabiliyor tecrübesizlik durumlarında. Bu arada eğitim almanızı öneririm öncelikle, madem sürekli AEA videolarına bakınıyorsunuz, eğitimin öneminin de farkında olmanız lazım. Önce eğitim - sonra hangi motorun daha güvenli olduğunu kendiniz göreceksiniz zaten.

Kazasız sürüşler dilerim.
  • amelie poulain  (25.08.20 14:35:36) 
50cc ile anca pazara gidilir o zaman. teşekkürler yanıtlar için.


  • rahip janick  (25.08.20 14:35:46) 
otoyol en az 250cc diyolar,

hızlanma çok önemli
  • duyurukullanıcısı  (25.08.20 14:47:55) 
Barkın reisin kemiklerini sızlattın bu soruyla be rahip :.)


  • AlsterWasser  (25.08.20 15:21:53) 
@alster barkın'ın söylediklerini dinliyorum, çok da mantıklı geliyor haliyle ama o kadar sabırsızım ki... :/


  • rahip janick  (25.08.20 15:30:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.