[]

2. dünya savaşı midway pearl harbor

filme göre japonya durup dururken abd pearl harboru bombalıyor. gerçekmi bu olay

abd japonyayı saf dışı etmese nazilerle dünyanın sonunu getirebilirlermiydi


 
Durup dururken degil. Abd, japonya arasinda zaten gerilim var. Pearl harbor'daki filolari da japonya'ya karsi kullanacak yani buyuk ihtimal. Japonya da diyor ki, adamlarin filolarini onlar limandayken bitireyim, hic bulasamasinlar bana. Boylece bombaliyorlar.

2. Sorun gecersiz bana gore. Cunku abd, japonya ve almanya'ya karsi savasiyor. Dunya yanarken niye sessiz kalsinlar, gittiler japonya'yi bitirdiler iste. Zaten almanya, japonlardan once teslim oldu.

Yani "ya saf disi edemeseydi?" diye de bir soru olmaz, gucleri yetti, ettiler iste.
  • ahm1  (25.08.20 13:14:20 ~ 13:48:37) 
İlk olarak filmi sinemada izledim. İçi bomboş bir filmdi, bence tarih filmi değil. Görsel şölen filmi, uçaklar, aldığı manevralar falan güzel.

Onun haricinde getiremezlerdi. Almanlar kara gücü olmanın avantaj ve dezavantajlarını iki savaşta da yaşadılar. Avantaj: kısa süre içinde kendilerinden görece güçsüz tüm ülkeleri yutma. Dezavantaj: diğer bir kara gücü olan ve geniş topraklara sahip olan SSCB ve deniz ötesi ülkeler İngiltere ve ABD ile baş edememe. Almanya her iki büyük savaşta da Avrupa'nın içine sıkıştılar. Bir anda Afrika'da buldular kendilerini, İngiliz sömürgeleriyle kapıştılar. Okyanuslarda denizaltılarla ABD ile savaştılar. Karada sonsuz asker sayısı olan General Kış'ın ülkesi SSCB ile savaştılar. Görece güçsüz Mussolini İtalyası ne Arnavutluk da ne de Yunanistan'da ilerleyebildi. Almanlar gitti Balkanların içerisine kadar ilerledi. Hem asker hem de mühimmat bakımından çok zayiat verdi Almanlar. Dolayısıyla Almanya'ya karşı tüm dünya savaştı. Japonlar sadece Pasifik'de vardı. Çin, Hindistan, Avustralya ve diğer uzak komşusu ABD'ye sataşabilirdi sadece ki Çin'e girdi. ABD'de de Pearl Harbor'ı bombaladı. Zaten roma-berlin-tokyo axis'i kurulmasına rağmen Almanya tek başınaydı.

Pearl Harbor'ın bu kadar Holywood'da pazarlanmasının en büyük nedeni 11 eylüle kadar kendi ana kara be ülkelerine dışarıdan doğrudan gelen tek saldırı olmasıdır. Devamında da ABD savaşa girdi zaten.

Not: Nazi hayranı değilim. Bayern Münih hayranıyım. Kahrolsun Arap sermayedarların takımı PSG, yaşasın Rammstein.
  • Hallegadola  (25.08.20 13:42:04) 
Dünyanın sonu, alternatif tarih hikayesi: the man in the high castle
www.imdb.com

  • archmage mahmut  (25.08.20 13:43:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.