[]

psu'dan çıkan 4 pin güç kablolarını seri bağlamak

2 adet 4 pin güç kablosunu birbirine seri bağlasam PSU zarar görür mü? amacım yavaş dönen 20cm fanların biraz güçlü çalışıp çalışmayacağını görmek..

psudan çıkan 2 adet 4 pin çıkışı pense ile kesip birbirine bağlamaktan bahsediyorum..


 
hocam o kabloları seri bağlamak demek, birinin + kutbunu diğerinin - kutbuna bağlamak demek. ama çoğu güç kaynağında tek - olur, o yüzden kısa devre yapmış olursunuz. doğal olarak da zarar görebilir güç kaynağı. ayrıca fan voltajını çok yükseltirseniz fan motorunu da yakabilirsiniz. fan yetersiz geliyorsa fanı değiştirin bence.


  • shadowfollower  (25.08.20 12:01:28) 
Yani voltajı arttırmak istiyorsun, seribağladığın anda psu korumaya geçecek ve enerjiyi kapatacak.

İyi ihtimal ile tekrar açınca düzelir, kötü ihtimal ile bir iki küçük kompenant yanabilir.

Seri bağlama ac akımlarda ve pil ve akülerde işe yarar, ya da emin değilim iki farklı dc güç kaynağı da olabilir.
  • John Bloor  (25.08.20 12:02:35) 
eyv sağolun arkadaşlar.. iyiki sormadan denemedim.. 20lik fan bulamıyorum ondan yeni şeyler deneyeyim istedim..


  • synche  (25.08.20 12:08:31) 
Eğer fanda bir arıza yoksa deviri o kadardır, voltajla alakası yoktur. 12 volt di mi fan?


  • John Bloor  (25.08.20 12:24:40) 
20 santim fan kullanmanin olayi zaten dusuk devirde kullanmak. neden yuksek devir pesindesin ki?


  • alperz  (25.08.20 12:30:00) 
arıza yok.. devir o kadar dediğiniz gibi gücü yettiğince çalışıyor.. cube kasa kullanıyorum.. sıvı soğutma radyatörü ön fanı kapatıyor falan.. istediğim hava akışını yakalayamadım.. kasanın içi tıkış tıkış;

i.hizliresim.com
  • synche  (25.08.20 12:59:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.