[]

4G modem mevzusu

Sevgili romalılar,

Size bir sorum olacak. Şimdi bizim kayın pederlerin bir yazlığı var. Orada sabit bir internet bağlantısı yok. Zaten evde düzenli biri olmadığından bağlamak gibi planları da yok. Ama gidildiğinde İnternete ihtiyaç duyuluyor. Pc için İnterneti telefondan paylaşmak geçici bir çözüm ama o telefonu bir yere sabitleme gerekiyor ısınıyor vs. Neyse günün sonunda biz 4g bir modem alalım, içine faturasız bir hat takalım, gittiğimizde TL yükleyip paket yapalım dedik. www.hepsiburada.com şöyle cihazlar bakıyoruz. Yani aslında kendi kendimize superbox yapmış olacağız. Ama taahüt vs olmadığından her ay gereksiz para vermiş olmayacağız.

Şimdi bir kaç soru var kafamda, belki bazılarını bilen vardır diye sorayım dedim.
1- böyle bir cihaz almak ne kadar mantıklı? Kullanan var mı? İş görür mü yazın 1 2 için
2- eskiden vınn vs için data hatları oluyordu daha ucuz. Hala devam ediyor mu bu uygulama ben bulamadım. Bu konu hakkında operatör vs önerisi olan varsa dinlemek isterim.
3- bir ara operatörlerin biti kanlanmıştı, işte internet paylaşımı yaparsan ek para alırım gibi saçmalıklar ortaya çıkmıştı. Ne oldu o iş? Bunda sıkıntı yaşar mıyız diye düşündüm.
4- son sorum yine olası bu tip (aynı model olmasına gerek yok) modem kullananlara yönelik. Dümdüz telefon için faturasız hat alsam çalışır di mi (data hattı değil)?

Sevgiler

 
bu tarz cihazlar çok pahalı. 3 ay yazlık için yatırım yapmak -eğer internetin size mali getirisi yoksa- anlamsızlaşıyor.

internet altyapısı olmayan bir yere taşındım ve internet ihtiyacımı mobil hattımdan paylaşarak gideriyorum. genellikle yeterli geliyor. iş yerindeki internetten de destek alıyorum; örneğin akşamları izleyeceğim videoları netflix ve youtube premium dan indirip evde izliyorum. vodafone'un yazlıkçılara yönelik ek paketleri oluyor, bir şekilde idare ediyorum bu sistemde.

türk telekomda çalışan arkadaşım bana şöyle bir çözüm önerdi;
eski telefonun varsa, ona standart bir türk telekom hattı takarız. onun wifi paylaşımını kullanırsın. şimdilik idare ettiğim için ses etmedim ancak mantıklı geldi.
  • cliquot  (25.08.20 10:29:08) 
3 aydan ziyade daha uzun vadeli bir yatırım olarak gördük. Ev hediyesi olarak bırakacağız. Giden içine paket yüklensin kullansın kafası olacak biraz. Temiz 3 4 sene de iş görür diye umuyorum. Ben uzaktan çalışmaya devam ediyorum, İnternet elimin altında olmalı. Eve bağlanmaktan sıkıldık bir hava değişikliği olsun istedik. Oraya net bağlat çıkarken kapat uzun iş ve verimli değil bence. Şu anda tek dert genelde faturasıza 30 GB internet veriyorlar aylık. Bu bizim ne kadar işimizi görür. Daha makul bir pakete ihtiyaç var sanki. Evde turk.net kullanıyoruz. Aylık ortalama kullanım 500gb. Tabi bunun içinde tv den tutun, pc lere tabletlere bir yığın cihaz var. Kotası olunca dert olmuyor. Kotalı olunca sadece iş için kullanılır. Ama bir 3 saatlik zoom görüşmesi yine 4 5 GB yer diye düşünüyorum minimum. Kafalar karışık anlayacağınız


  • ManikD  (25.08.20 11:00:11) 
Aynı sorunu babamların evinde şu şekilde çözdüm
- Letgo üzerinde Turkcell Superbox cihazlarını 450 Liralara bulmak mümkün
- Faturalı data hattı alarak Turkcell Yazlık 4,5g paketlerinden kullanmak en mantıklısı. Geri kalan aylarda da 4-5 lira vergisi geliyor sadece
m.turkcell.com.tr
  • Northern Mariner  (25.08.20 13:07:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.