[]

Kalite sistemleri ölsün istiyorum

Bu bir isyandır. İki tam gün fmea eğitimi bıraktılar kucağıma, hayattan soğudum :(

Kalite sistemleri bir grup işsizin, işi gücü olan da işini yapamasın, şirketler hantallaşsın, iş çıkmasın diye uydurduğu dayatmalardır. Hepsi ölsün istiyorum. Bıraksınlar işimi yapayım ya, bunlarla uğraşan ayrı bir ekip olsun yapsın bunları. Benim müşterim fmea istemiyor, ürün istiyor ve hemen istiyor, projeye başlamadan fmea yapmamı mı bekleyecek.

Benzer şeyler düşünen var mı? Hadi isyan edin.

 
Ben çok sıkıldım şu işlerden samimiyetle. Bizde fmea yok ama başka boklar var. İşimi yapmak son 10 yılda kaç kat zorlaştı. Yok onu engelleyelim bunu kısıtlayalım burdan denetleyelim derken ve bunlara dair bir süreç de oluşturmayıp sadece olsun istenmesiyle birbirine girdi. Kabak tadı modunda takılıyorum. Düşünmemek lazım yoksa demotive ediyor.


  • lcha  (25.08.20 09:57:43) 
:) İzin zamanın gelmiş senin git 2 hafta tatil yap gel
Müşterim ürün istiyor demişsin ama adam sende dandirik bir ürün istemiyordur belli bir standartta ürün istiyordur tahmin ediyorum.

Müşteri için fark etmez kötüde olsa iyide olsa aynı parayı verir alır diyorsan , haklısın o zaman ne gerek var kalite sistemleri diye bir birime , ölsün hepsi.
  • bnmzz  (25.08.20 10:13:58) 
:) müşteriye gayet iyi ürün tasarlıyorum orada sıkıntı yok, bunun için kalite sisteminin gereksiz dayatmalarına, doküman işlerine, fmea'ya ihtiyacım yok.


  • pati  (25.08.20 10:16:48 ~ 10:23:08) 
Kalite yönetim sistemleri kendi içerisinde mantıklı döngülere sahip fakat iş uygulayacak kişilerde bitiyor. İşin gerekleri ve realite ile çakışan sistem genellikle 2.plana atılıp formaliteler yerini bulsun diye yapılıyor.

İdeal olmasak da ideali kovalamak iyileştirir mantığıyla yaklaşmak gerek belki de. Bu işe gereken önem verildiğinde ve sisteme riayet edildiğinde olumlu sonuçlar vereceğine inanıyorum.
  • Novice  (25.08.20 13:32:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.